ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Η ΠΕΔΙΑΔΑ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ!!!!


Η 
Ελλάς (Hellas) είναι μία τεράστια πεδιάδα και κυκλική-ελλειπτική λεκάνη από πρόσκρουση αστεροειδούς που βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο του πλανήτη `Αρη. Η Ελλάς είναι ο δεύτερος ή ο τρίτος μεγαλύτερος κρατήρας προσκρούσεως που είναι γνωστός σε ολόκληρο το Ηλιακό Σύστημα. Ο πυθμένας της λεκάνης βρίσκεται 7152 m κάτω από το μέσο επίπεδο της αρειανής επιφανείας, 3000 m βαθύτερα από ό,τι η παρόμοια Λεκάνη Νοτίου Πόλου-Άιτκεν της Σελήνης. Η Ελλάς εκτείνεται σε μέγιστο μήκος περίπου 2300 χιλιόμετρα (km), κατά τη

 διεύθυνση ανατολή-δύση
[δηλαδή είναι πολύ μεγαλύτερη από το ομώνυμο κράτος στον πλανήτη Γη. Το κέντρο της πεδιάδας βρίσκεται σε αρειογραφικές συντεταγμένες 42,4 μοίρες νότιο πλάτος και 70,5 μοίρες ανατολικό μήκος.

Με μέση διάμετρο περίπου 2000 km, η Ελλάς είναι η μεγαλύτερη δομή που προήλθε αναμφισβήτητα από πρόσκρουση άλλου σώματος στον Αρη, εκτός και αν η Βόρεια Πολική Λεκάνη αποδειχθεί ότι έχει τέτοια προέλευση. Η Ελλάς πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου του Ύστερου Βαρέος Βομβαρδισμού (Late Heavy Bombardment) στο Ηλιακό Σύστημα, περίπου 4,1 ως 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια πριν από σήμερα[4].
Η υψομετρική διαφορά μεταξύ του χείλους και του πυθμένα της δομής είναι 9000 m, ενώ ο πυθμένας της λεκάνης βρίσκεται 7152 m κάτω από το μέσο επίπεδο της αρειανής επιφανείας (geodetic datum). Το τεράστιο αυτό βάθος έχει ως αποτέλεσμα η ατμοσφαιρική πίεση εκεί να είναι η μεγαλύτερη που καταγράφεται στην επιφάνεια του πλανήτη, 11,55 millibar ή 0,01 atm, με μεγάλη διαφορά από αυτή στη μέση αρειανή επιφάνεια, περίπου 89%.
Δίαυλοι εκροής εκτείνονται μέχρι το εσωτερικό του βαθύπεδου από το ηφαιστειακό ορεινό συγκρότημα του Αδριακού όρους στα βορειοανατολικά. Δύο από αυτούς έχουν διαμορφώσει μικρές κοιλάδες: την Κοιλάδα Ντάο (Dao Vallis) και την Κοιλάδα Ρεούλ (Reull Vallis).
Η Ελλάς βρίσκεται στους αντίποδες του όρους `Αλμπα[5][6][7] και κατά προσέγγιση στους αντίποδες της υπερυψωμένης Θαρσίδας με τα τεράστια ηφαίστειά της (μεταξύ των οποίων το υψηλότερο όρος του πλανήτη, το `Ολυμπος. Το εάν αυτή η ύψωση της επιφάνειας στους αντίποδες του πλανήτη προκλήθηκε από τη σύγκρουση που δημιούργησε την Ελλάδα, ή είναι απλή σύμπτωση, είναι άγνωστο..Χαρακτηριστικά ροής στην επιφάνεια της πεδιάδας Ελλάς..

Ανάγλυφο στο δυτικό άκρο της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου