ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚ.ΕΥΡΩ!!

DEMETRIOS TSIANDIKOS1
Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ Οι χορηγίες της «Ηγεσίας των 100» στα Διάφορα Τμήματα και Τομείς της Αρχιεπισκοπής για τη στήριξη των προγραμμάτων της δεν διατίθεντο για τους σκοπούς που δίνονταν, δηλαδή για τις διακονίες και τα προγράμματα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του «Εθνικού Κήρυκα».
Και σ' αυτή την περίπτωση ουδείς φαίνεται να γνωρίζει τι γίνονταν τα χρήματα που έδινε η «Ηγεσία των 100» στην Αρχιεπισκοπή για να επιμερισθούν στα διάφορα Τμήματα και Τομείς.
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν πως κάποιοι τομεάρχες φοβούμενοι μήπως απολυθούν δήλωναν στις αναφορές τους προς την «Ηγεσία των 100» ότι λάμβαναν τις χορηγίες, ενώ στην πραγματικότητα, όπως αποδείχτηκε πριν μερικές εβδομάδες, δεν τις λάμβαναν.
Ο «Εθνικός Κήρυξ» προσπάθησε επί πολλές ημέρες να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο της «Ηγεσίας των 100» κ. Γεώργιο Τσαντίκο, πλην όμως δεν ανταποκρίθηκε.
Σε επικοινωνία μας με την κυρία Πωλέτ Πούλου, εκτελεστική διευθύντρια της «Ηγεσίας των 100», είπε πως «δεν μπορώ να σας μιλήσω εκ μέρους του προέδρου κ. Γεωργίου Τσαντίκου».
Υπογραμμίζεται ότι η «Ηγεσία των 100» είναι εκ των πλέον επιφανών και καλά οργανωμένων Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.
Πριν αρκετά χρόνια επί Αρχιεπισκοπίας Σπυρίδωνος κατέστη ξεχωριστός Οργανισμός από την Αρχιεπισκοπή για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα, για να μην χρησιμοποιήσει η Αρχιεπισκοπή τα χρήματα για λειτουργικά της έξοδα και δεύτερον, προκειμένου να διασφαλιστούν τα χρήματα από πιθανές νομικές επιπλοκές από παιδεραστικές και άλλες περιπτώσεις κληρικών.
Στα ταμεία της «Ηγεσίας των 100» υπάρχουν 91,1 εκατομμύρια δολάρια. Αποτελείται από 1.060 μέλη εκ των οποίων τα 680 έχουν καταβάλλει στο ακέραιο τη συνεισφορά τους.
Το ολικό ποσό των χορηγιών που έχει δώσει η Οργάνωση από το έτος 1984 που συστήθηκε ανέρχεται στα 48.198.332 δολάρια.
Η «Ηγεσία των 100» έδωσε χορηγίες για το τρέχον έτος 2017 το ποσό των $2,6 εκατομμυρίων, για το έτος 2016 είχε δώσει $3.672.278, για το έτος 2015 το ποσό του $1.735.799 και επί πλέον 700 χιλιάδες δολάρια, για το έτος 2014 το ποσό των $2.453.833.
Ανάμεσα στις χορηγίες που έδωσε το έτος 2014 ήταν και μία των $100.000 στη Μητρόπολη Βοστώνης για την διακονία των Αναδεικνυόμενων Ηγετών (emerging leaders).
Εξ' άλλου, την περασμένη εβδομάδα η «Ηγεσία των 100» έδωσε το ποσό των 75 χιλιάδων δολαρίων στον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο για να προβεί σε μία έκδοση του «Ορθόδοξου Παρατηρητή», προκειμένου να απαντήσει στον «Εθνικό Κήρυκα» και να δημοσιεύσει εγκύκλιο στην οποία να καθησυχάζει τη πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής ότι όλα είναι καλά κι όλα ωραία.
Κάτι παρόμοιο έκανε και την περασμένη Κυριακή σε κοινότητα του Μανχάταν λέγοντας ότι έχουμε χρήματα διότι έχουμε την «Ηγεσία των 100», το Ταμείο «Πίστη» το Γηροκομείο του Αγίου Μιχαήλ.
Διευκρινίζεται ότι η «Ηγεσία των 100» είναι ξεχωριστός Οργανισμός και τα χρήματά του είναι για συγκεκριμένους σκοπούς (restricted).
Το Ταμείο «Πίστη» είναι επίσης χωριστό και έχει ήδη αποστασιοποιηθεί από την Αρχιεπισκοπή και ασχολείται με την παχή υποτροφιών απευθείας σε νέους και νέες της Ομογένειας για τα πανεπιστήμια και τις Κατασκηνώσεις του Ιονικού Χωριού, όπως έγραψε πρόσφατα ο «Ε.Κ.».
Ο «Ε.Κ.» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι πολλά μέλη της «Ηγεσίας των 100» είναι ενοχλημένα κατ' αρχήν για τις 75.000 δολάρια που δόθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο για τον «Ορθόδοξο Παρατηρητή» διερωτώμενα «μα γι' αυτό δώσαμε χρήματα;», ενώ δεν έχουν λάβει απάντηση τι έγιναν τα χρήματα των χορηγιών που δόθηκαν στην Αρχιεπισκοπή για την υποστήριξη των προγραμμάτων της τουλάχιστον για ένα χρόνο.
Καταβάλλεται απεγνωσμένη προσπάθεια από μερικούς της Αρχιεπισκοπής να παρουσιάσουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος δεν γνώριζε τι γινόταν με τα οικονομικά και ότι υπήρχαν τεράστια ελλείμματα, πλην όμως ήταν εκείνος ο οποίος ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τους αείμνηστους Μάικλ Τζαχάρη και Νικόλαο Μπούρα για να καταβληθεί ακόμα και ο μισθός του υπαλληλικού προσωπικού.
Η «Ηγεσία των 100» είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός - Κληροδότημα, ο οποίος ιδρύθηκε επί Αρχιεπισκοπίας του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου το έτος 1984. Η βασική ιδέα ήταν να βρεθούν εκατό Ελληνοαμερικανοί, οι οποίοι να πεισθούν να δώσουν εκατό χιλιάδες δολάρια ο καθένας.
Το ποσό θα μπορούσαν να το δώσουν είτε συνολικά σε μία δόση, είτε σε δέκα χρόνια επί δέκα χιλιάδες δολάρια τον χρόνο, οπότε έτσι προέκυψε και η αρχική του ονομασία, «Ηγεσία των 100», ενώ αργότερα αφιερώθηκε επ' ονόματι του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.
Το σκεπτικό ήταν το Κληροδότημα αυτό να χρηματοδοτεί διάφορα προγράμματα της Εκκλησίας, ενώ από το Καταστατικό του απαγορεύεται να δίνει χρήματα για να καλύπτονται λειτουργικά έξοδα της Αρχιεπισκοπής ή να αποπληρώνονται χρέη ή δανεισμοί.
Φωτογραφία αρχείου: Αρχιεπισκοπή Αμερικής

2 σχόλια:

  1. Η γαϊ-δούρου χάρισε στον τζερόνυμο 113 εκατομμύρια ευρώ!!!
    Οι πυρόπληκτοι βέβαια δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, γιατί όπως είπε ο πινόκιο αν τους τα δώσουν θα τα σπαταλήσουν...
    Έτσι τα έδωσαν εκεί που έπρεπε για να αγοράσουν ψηφαλάκια να μας ξανακαθήσουν στο σβέρκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή