ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ!!ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκκλησία της Κρήτης
Η Εκκλησία Κρήτης είναι Ανατολική ΕβραιΟρθόδοξη Εκκλησία με καθεστώς ημιαυτονομίας διατηρώντας κανονική εξάρτηση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σήμερα η Εκκλησία της Κρήτης απαρτίζεται από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και οκτώ" Ιερές" Μητροπόλεις.
Ανώτερη εκκλησιαστική διοικητική Αρχή της Κρήτης είναι η


"Ιερά" Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, που εδρεύει στο Ηράκλειο της οποίας πρόεδρος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και μέλοι οι  Μητροπολίτες Κρήτης.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκλέγει τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, η Επαρχιακή σύνοδος των Μητροπολιτών της Κρήτης όμως αποφασίζει αυτόνομα για τα υπόλοιπα θέματα της Εκκλησίας Κρήτης.
Εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο, οι υπόλοιποι Μητροπολίτες εκλέγονται και αυτοί από την Επαρχιακή Σύνοδο.
Η δεύτερη κοινή σύσκεψη της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Εκκλησία της Κρήτης για το μάθημα των Θρησκευτικών και την εκκλησιαστική εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Στην συνάντηση παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ενώ από την πλευρά της Εκκλησίας της Κρήτης ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και οι Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου.
alt
«Συζητήσαμε σε ευχάριστη ατμόσφαιρα για τα προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν στην ζωή μας. Η Εκκλησία της Κρήτης και η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ζωντανοί Οργανισμοί και οπωσδήποτε έχουμε προβλήματα, προγράμματα, συζητήσεις. Πάνω σε αυτά ανταλλάξαμε απόψεις και πήραμε αποφάσεις» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.Διαβάζοντας την είδηση τι καταλαβαίνεται Εβραιοχριστιανοι??Ότι η εκκλησία της Κρήτης δεν βρίσκεται μεσα στο Ελληνικό κράτος!!Έχει τους δικούς της κανόνες και το βασικότερο οι ρασοφόροι έχουν Τούρκικη υπηκοότητα!!

1 σχόλιο: