ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Σσσσσσσσ!!!!Η ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΜΩΥΣΗ ΤΟΝ ΑΙΘΙΟΠΑ ΚΑΙ ΛΗΣΤΗ!!!ΟΥΓΚΑ ΡΕ!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΣΙΟ ΜΩΥΣΗ ΤΟΝ ΑΙΘΙΟΠΑΕορτή του Οσίου Μωυσέως, του Αιθίοπος
Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ!!ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΟΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ....ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!
Ο όσιος Μωυσής ήταν αγορασμένος δούλος κάποιου πλούσιου κτηματία. 

Είχε χαρακτήρα σκληρό και δύστροπο και καθημερινά δημιουργούσε πολλά προβλήματα, ώσπου το αφεντικό του αγανάκτησε και τον πέταξε στον δρόμο. Ο Μωυσής βρήκε καταφύγιο σε μια ληστοσυμμορία και με την τεράστια σωματική του δύναμη δεν άργησε να επιβληθεί και να γίνει ο αρχηγός της.  Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΟΥ -ΜΑΟΥ!!
Μνήμη του Οσίου Μωϋσή του Αιθίοπα (28 Αυγούστου)  Κάποτε, κυνηγημένος από τα όργανα της εξουσίας, για τα πολλά του εγκλήματα, πήγε να κρυφτεί βαθειά στην έρημο όπου ζούσαν οι πιο ονομαστοί ασκητές.   Η συναναστροφή του με τους αγίους τον έκανε σιγά - σιγά να ημερεύσει.
Τον επισκίασε η Χάρη του Θεού, γιατί η μετάνοια είναι ώρα Χάριτος, μαλάκωσε η καρδιά του, μετανόησε πραγματικά και ζήτησε την λύτρωση. Η αλλαγή του ήταν ριζική και σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτασε στα μέτρα των μεγάλων Πατέρων της ερήμου. Μετά το βάπτισμα αξιώθηκε να λάβει και την Χάρη της Ιεροσύνης.
Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από την πρόσκαιρη αυτή ζωή με τρόπο βίαιο και μαρτυρικό. Ειδωλολάτρες ληστές (ΚΑΛΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΤΕ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ???)εισέβαλαν στο σπήλαιο που ασκήτευε και τον σκότωσαν με μαχαίρια. Άλλο χαρακτηριστικό περιστατικό που φανερώνει την ταπείνωση του Οσίου είναι και το ακόλουθο: «Την ημέρα που τον χειροτονούσε Πρεσβύτερο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και μάλιστα την ώρα που του φορούσε τα ιερά άμφια του είπε φιλικά ότι έγινε λευκός σαν περιστέρι. Ο Μωυσής ερώτησε ταπεινά τον Πατριάρχη αν κρίνει από το εξωτερικό ή το εσωτερικό, επειδή και τα άμφια ήσαν λευκά.ΧΑΧΑΑΑΑ!!Χριστιανοί εισε για το ΔΑΦΝΙ!!
Ο Πατριάρχης θέλοντας να τον δοκιμάσει αν έχει πραγματική ταπείνωση, είπε κρυφά στους κληρικούς να τον διώξουν από το σκευοφυλάκιο. Έτσι, όταν παρουσιάστηκε εκεί μετά την θεία Λειτουργία, τον έδιωξαν βρίζοντας τον.
Ο Μωυσής έφυγε αμέσως χωρίς καμιά αντιλογία. Ένας από αυτούς, που τον ακολούθησε κρυφά για να δει αν του κακοφάνηκε, τον άκουσε να μονολογεί μεμφόμενος τον εαυτό του: "Καλά σού κάνανε, σποδόδερμε μελανέ". Αφού δεν είσαι άνθρωπος, τί γυρεύεις με τους ανθρώπους;» (Γεροντικόν, σελ. 252 -253).
Η Ορθόδοξη Εκκλησία με τον τρόπο ζωής που προσφέρει μεταμορφώνει και μετασκευάζει τα τσακάλια και τους λύκους σε πρόβατα και αρνιά άκακα. Μεταβάλλει τους υπερήφανους σε ταπεινούς, τους πόρνους και μοιχούς σε σώφρονες, τους φονιάδες, τους τρομοκράτες και τους ληστές σε Οσίους.
Σημείωση: Σύμφωνα με τον Συναξαριστή του Άγιου Νικόδημου, ο Όσιος Μωυσής απεβίωσε ειρηνικά.   ΕΔΩ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΦΩΤΟ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!!  alt

3 σχόλια:

  1. «Η Ελεονόρα»: Ο πρώτος τραβεστί που εκδιδόταν στο Μεσαιωνικό Λονδίνο-Oι πελάτες του ήταν ιερείς και καλόγριες...
    http://www.pronews.gr/istoria/709379_i-eleonora-protos-travesti-poy-ekdidotan-sto-mesaioniko-londino-oi-pelates-toy-itan
    χαχαχαχα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Απολλώνιε, την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη ήταν του Αγίου Μάμαντος. Μπείτε εδώ

    http://www.snhell.gr/references/synaxaristis/search.asp?id=1409&search=3

    για να δείτε τί λέει ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης για τον άγιο Μάμα. Βρίζει τους Έλληνες 5 φορές. Κάντε μιά ανάρτηση, σάς παρακαλώ να το μάθει ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/e-omophylophilia-sten-archaia-ellada-to-megalo-psemma

    ΑπάντησηΔιαγραφή