Η συγκατοίκηση ιερέων με νεαρούς Αλβανούς

Ομολογώ πως το γεγονός που περιγράφω υπήρξε για εμένα μια ευχάριστη έκπληξη. Θεωρούσα τον άγιο Αμβρόσιο εθνικιστή, ομοφοβικό και εχθρό των μεταναστών, ερμηνεύοντας προφανώς επιδερμικά κάποιες σχετικές δηλώσεις του. Επηρεάστηκα μάλιστα από το γεγονός πως ο άγιος είναι πνευματικό τέκνο του ιερού Καλλίνικου και εν Χρυσοπηγή αδελφός του μακαρίου Χριστόδουλου, απηνών διωκτών αμφοτέρων, της ομοφυλοφιλίας συκοφαντηθέντων όμως για ομοφυλοφιλία.
Συνελήφθη επιτέλους (στο Λονδίνο) η Αντωνία Ηλία, φίλη των Γιοσάκη-Θεόκλητου, στην οποία ο Θεοκλητος «δάνειζε» λεφτά για να του στήσει δίκες κατά του εκθρονισμένου προκατόχου του που τον κατηγορούσε για σύλληψη σε gay bar. Προτείνω λοιπόν με την ευκαιρία της φρέσκιας λυκοφιλίας των παλιών εχθρών Θεόκλητου-Αμβρόσιου, με συνδετικό κρίκο της τον αντιρατσιστή ιερέα, τα ακόλουθα αναγνώσματα, ώστε το κοινό μας να σχηματίσει γνώμη για τα εύοσμα αγιασμένα ύδατα στον οποίο κολυμπούν οι δημόσιοι υπάλληλοι επίσκοποι της φοροκλέφτρας Εκκλησίας όπως ο ιερός Αμβρόσιος:


Ο Αμβρόσιος του Αιγίου είναι αντιρατσιστής
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
The Private Life of Sherlock Holmes (Billy Wilder, 1970)
Κύριε Ροΐδη,
Από ένα ατυχές γεγονός πληροφορήθηκα πως ο κ.Αμβρόσιος έδωσε άδεια σε ιερέα του να συγκατοικήσει με νεαρό Αλβανό. Αυτό το θεωρώ ως άμεση απόδειξη της υπερεθνικής φύσης της Ορθοδοξίας και μια ισχυρή διάψευση πως ο Αμβρόσιος διακατέχεται από φυλετικό ρατσισμό. Μάλιστα θυμήθηκα πως και ο ίδιος ο Χριστόδουλος έστελνε σε δικαστές συστατική επιστολή υπέρ νεαρού Αλβανού εμπόρου ναρκωτικών, πνευματικού τέκνου του πνευματικού του τέκνου Θεόκλητου Βρεσθένης, αμφοτέρων δε πνευματικών πατέρων του τ.αρχιμανδρίτη (και μετέπειτα ναύτη του Π.Ν.) κ.Σ.Κ. (γνωστού ως Κωλοσούζα)
Δεν πάει λοιπόν πολύς καιρός που διάβασα: «Άφωνη η τοπική κοινωνία από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη. Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα. Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας διάλεγε τα προϊόντα, έφευγε και το δύσκολο έργο της κλοπής των προϊόντων αναλάμβανε ο αλλοδαπός. Όταν κλήθηκε η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό και τον αλλοδαπό και τους πήγε στο τμήμα. Μάλιστα, όπως λέγεται στην πόλη του Αιγίου μένει μαζί του στο σπίτι!».
Οι καλοθελητές δημοσιογράφοι γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως: «Όπως είναι λογικό, στο Αίγιο ξέσπασε σάλος και το συμβάν έφθασε μέχρι και τα αυτιά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με το περιστατικό και πιθανότατα θα λάβει σκληρές αποφάσεις ...;».
Σιγά τον πολυέλαιο. Ο Αμβρόσιος κάλυψε τον παπά που προερχόταν μάλιστα από το περιβάλλον του γνωστού Θεόκλητου Βρεσθένης, αργόσχολου επισκόπου που έγινε η Ιφιγένεια του Χουντόδουλου και θυσιάστηκε πανικόβλητος παραιτούμενος όταν έσκασαν τα σκάνδαλα του 2005, χωρίς επισκοπή σήμερα, με παχυλό μισθό που η σοσιαλιστική μας Πολιτεία κόβει τα φάρμακα από ασθενείς για να του τον χορηγήσει:
« ...;Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων παρενέβη με μακροσκελή δημοσίευση στον αιγιώτικο Τύπο και εξήγησε ότι, πράγματι, διεπιστώθη η κλοπή, αλλά όχι από τον ιερέα αλλά από νεαρό φοιτητή που έμενε στο σπίτι του αρχιμανδρίτη ως ...; φιλοξενούμενοςExclamation mark με την άδεια του κ. Αμβρόσιου («Τύπος Αιγιάλειας», 10/3/2011). Το όνομα του αρχιμανδρίτη δεν αποκαλύφθηκε (το απέκρυψαν και ο Τύπος και ο μητροπολίτης), αλλά οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για αρχιμανδρίτη, που μετετέθη στο Αίγιο από την Μητρόπολη Καρδίτσας, όταν εκεί μητροπολίτης ήταν ο κ. Θεόκλητος Κουμαριανός».
Ομολογώ πως μετά τις δηλώσεις Αμβρόσιου θεωρώ τον τίτλο «Παπάς και Αλβανός συζούσαν και άδειαζαν σουπερ μάρκετ», κακοήθη. Πρόκειται για συγκατοίκηση με τις ευλογίες του μητροπολίτη σκοπόν έχουσα την Κατήχηση του Αλβανού στα νάματα της Ορθοδοξίας. Μερικοί κακοήθεις φαντάζονται ένα κλασσικό ερωτικό ζευγάρι παπά και νεαρού κλέφτη, σαν κι αυτό του αρχαιοκάπηλου οσίου Βησσαρίωνα (τώρα θαυματουργού λείψανου) που συζούσε και έκλεβε κειμήλια μαζί με το δάσκαλο του χωριού Καππαδοκικό Καρδίτσας.
Νομίζω πως οδηγούμαστε σε νέες μορφές αγνής ιερής συγκατοίκησης. Προσωπικά προτείνω το σχήμα: Ιερωμένος, οικονόμος (γυναίκα) και νεαρός αλλοδαπός (φωτ.: Ο C.Blakely ως Watson, ο R.Stephens ως Σέρλοκ Χολμς και η Ir.Handl ως οικονόμος στην «Ιδιωτική ζωή του Σέρλοκ Χολμς»). Μόνη της η οικονόμος, μπορεί να οδηγήσει σε σκανδαλισμό των πιστών όπως συνέβη με τον μητροπολίτη Κορινθίας Καρανικόλα (ένας χρόνος φυλακή) και την οικονόμο του Λούλα Μοναστηριώτη, που πέταξαν τα λογιστικά βιβλία της Μητρόπολης σε κάδους της Εθνικής οδού.
Ασφαλώς δεν περιμένω έτσι απότομα η ελληνική Exclamation mark εθνική Εκκλησία να γίνει χριστιανική, να ξεπεράσει το νοσηρό βαλκανικό εθνικισμό της και να εκλέξει Πακιστανό επίσκοπο όπως η Εκκλησία της Αγγλίας, ειδικά τώρα που οι πιστοί της δολοφονούν ή ξυλοκοπούν στους δρόμους μετανάστες. Ας προσλάβει τουλάχιστον Πακιστανούς οικονόμους.
Στο μεταξύ ο Βρεσθένης Θεόκλητος επισκέπτεται τον Αμβρόσιο:
«Αναστάτωση στο Αίγιο από την έλευση στην πόλη (για τις ημέρες του Πάσχα) του πρώην μητροπολίτη Καρδίτσας Θεόκλητου! Ο οποίος επί των ημερών του Μακαριστού Χριστόδουλου είχε αναγκασθεί σε παραίτηση για μία σειρά σκανδάλων. Όπως γράφει το aigio.org «εκτός όλων των άλλων είναι νωπές οι μνήμες από την εμπλοκή του Θεόκλητου στο παραδικαστικό, εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και στον ξεσηκωμό τοπικών κοινωνιών όταν ο Χριστόδουλος αποπειράθηκε να τον αποκαταστήσει τοποθετώντας τον στην μητρόπολη Μεσσηνίας».
Κύριε Ροΐδη, ΠΗΓΗ  http://roides.wordpress.com/2011/05/19/19may11/