ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΙΕΡΩΝΥΜΕ , ΠΕΣ' ΤΑ ΟΛΑ !


Βγήκε ο παριστάνων τον Αρχιεπίσκοπο και εκφώνησε λόγο την 25η Μαρτίου 2011 και το περιεχόμενο του λόγου του ήταν μια "ανέκδοτη" επιστολή του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε' προς τον Επίσκοπο Σαλώνων . Μέσα στο κείμενο διαφαινόταν μια υποψία οτι ΙΣΩΣ ο Πατριάρχης ήταν υπέρ της Επανάστασης .
Το καλύτερο όμως το είπε ο Ιερώνυμος στο τέλος , στις δηλώσεις στα ΜΜΕ : "Επέλεξα να διαβάσω αυτή την επιστολή διότι κάποιοι λένε διάφορα για το 1821 και....
 κάποιοι λένε διάφορα κατά των κληρικών !"
Ερωτώ λοιπόν τον Αρχιεπίσκοπο :
1) Για πές μας κύριε Ιερώνυμε ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ; Μήπως οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ; Δεν ακούω άλλον να σας προσάπτει κατηγορίες . Γιατί δεν έχεις το θάρρος να το ομολογήσεις δημοσίως ;
2) Η επιστολή που μας διάβασες δεν έχει καμμία αξία . Κάλλιστα , μπορεί ο Πατριάρχης να ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ οτι είναι υπέρ του ξεσηκωμού . Εντάξει , να παραδεχτώ οτι τον αφορισμό των επαναστατών τον έκανε επειδή αν αρνιόταν θα τον σκότωναν οι Τούρκοι .
Μέχρι σήμερα όμως κανείς δεν τόλμησε να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ τον αφορισμό ! Τί έχεις να πείς γι' αυτό ;

Πότε θα μας διαβάσεις την επιστολή του Πατριάρχη Γρηγορίου ( 1-12-1797 ) προς τον Μητροπολίτη Σμύρνης που του λέει να ψάξει και να αφανίσει το Σύνταγμα του Ρήγα Βελεστινλή ( που μόλις είχε κυκλοφορήσει ) για να μην το διαβάσουν οι υπόδουλοι διότι "...πλήρες υπάρχει σαθρότητος..." !
( Λεβρανούσης . "Ιδεολογικές Ζυμώσεις και Συγκρούσεις" , ΙΕΕ , Εκδοτική Αθηνών , τ. ΙΑ' , σελ. 450 , όπως αναδημοσιεύθηκε στο "ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ" Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ σελ. 229 )

Πότε θα μας διαβάσεις την οδηγία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Άνθιμου ( 1798 ) που προτρέπει τους υπόδουλους να περιφρονήσουν το κήρυγμα του Ρήγα και να μην επαναστατήσουν διότι "... κατέστησε λοιπόν εφ’ ημάς ο Κύριος, αυτήν την υψηλή βασιλεία (των Τούρκων!) δια να είναι εις μεν τους Δυτικούς ωσάν χαλινός, εις δε τους Ανατολικούς, ημάς, πρόξενος σωτηρίας» ! ( http://www.greatlie.com/xristianismos/anagennisi/886-xristianiko-prosklitirio-douleias-kai-korais-ladelfikir-kata-lpaterikis-didaskaliasr.html )

Πότε θα μας διαβάσεις τα λόγια του Κοσμά του Αιτωλού που λένε : "Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερεν άλλο γένος; Δια ιδικόν μας συμφέρον· διότι τα άλλα έθνη θα μας έβλαπτον εις την πίστιν, ο δε Τούρκος άσπρα (χρήματα) άμα του δώσης κάμνεις ο,τι θέλεις. Και δια να μη κολασθώμεν, το έδωσε του Τούρκου, και τον έχει ο Θεός τον Τούρκον ωσάν σκύλον να μας φυλάει».
( http://www.pare-dose.net/?p=2945 )

3) Πότε θα μας δώσεις το ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ της επιστολής του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε' προς τον Επίσκοπο Σαλώνων ;

4) Νομίζεις οτι σας κατηγορούμε για σφάλματα των προκατόχων σας ; Κι' αν οι προκάτοχοί σας έσφαξαν Δωδεκαθεϊστές , κι' αν έσπασαν αγάλματα και κατεδάφισαν ναούς μας , κι' αν ήταν ποταποί υπηρέτες των τούρκων , και αν καταδίωξαν τον Θεόφιλο Καϊρη , τον Μεθόδιο Ανθρακίτη , τον Ευγένιο Βούλγαρη , τον Ιώσηπο Μοισιόδακα , τον Βενιαμίν τον Λέσβιο , απο εσάς ζητάμε μόνο μια αναδρομική συγνώμη ( που δεν μας την δώσατε έως τώρα !) .
Σας κατηγορούμε όμως για όλα όσα ΚΑΝΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ :
- Που δεν χαρίζετε την Εκκλησιαστική περιουσία στους φτωχούς .
- Που θέλετε μισθό απο το Δημόσιο
- Που αρνείστε να στρατευθείτε
- Που συνομιλείτε με ραββίνους και ιμάμηδες και κάθε γελοίο ρασοφόρο και αρνείστε να συνομιλήσετε με τους Δωδεκαθεϊστές .
- Που δίνετε άδεια να χτιστεί κάθε είδους ναός κάθε γελοίου δόγματος και εναντιώνεστε στην ίδρυση ναού του Δωδεκάθεου ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !
- Που πάτε σε εκδηλώσεις συμπαράστασης των λαθρομεταναστών .
Για αυτά τί έχεις να πείς Ιερώνυμε ;

http://pythas.t35.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου