Η μακάβρια μόδα των online νεκροταφείων ξεκίνησε πριν από περίπου δέκα χρόνια. Η ιδέα βασίστηκε στο συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα της έλλειψης τάφων που παρατηρείται σε πολλές περιοχές του κόσμου, αλλά και στην αδυναμία πολλών ανθρώπων να επισκεφτούν τα νεκροταφεία όπου αναπαύονται οι δικοί τους άνθρωποι!
Ετσι κάποιοι σκέφτηκαν τη λύση του "εν τόπω χλοερώ και διαδικτυακώ" και δημιούργησαν τα on-line νεκροταφεία. Σε αυτά οι εκλιπόντες "αποθηκεύονται" και διατηρούν ζωντανή την μνήμη τους στη... διάσταση του κυβερνοχώρου! Οι συγγενείς και οι φίλοι, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα- τάφο του αγαπημένου τους προσώπου που έφυγε από τη ζωή και να "ανεβάσουν" σε αυτήν φωτογραφίες του αληθινού τάφου ή εικόνες από την ζωή του νεκρού!
Τα αγαπημένα του αντικείμενα, λίγα λόγια για αυτόν, ακόμα και εικονικά λουλούδια μπορεί να στειλει κάποιος , αρκεί να γίνει...μέλος του ψηφιακού νεκροταφείου. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν βίντεο ή ηχητικά ντοκουμέντα, αφιερωμένα στον νεκρό! Σύμφωνα με στοιχεία από το μεγαλύτερο γραφείο κηδειών στη Σανγκάη, τα τελευταία 9 χρόνια έχουν γίνει περισσότερες από 40 εκατομμύρια διαδικτυακές επισκέψεις στους ψηφιακούς τάφους και ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξάνεται!
Το ηλεκτρονικό νεκροταφείο στο Χονκ Κονγκ, έχει και emoticons!
Ένα από τα πιο καινούργια φηφιακά νεκροταφεία, εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Χονγκ Κόνγκ! Με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι συγγενείς των νεκρών μπορούν να ανοίξουν εντελώς δωρεάν μια σελίδα για το αγαπημένο τους πρόσωπο που έφυγε από τη ζωή, αποθηκεύοντας τη μνήμη του στον παγκόσμιο ιστό, για πάντα !
Στη σελίδα αυτή μπορούν να "ανεβάσουν" φωτογραφίες με αγαπημένα αντικείμενα του νεκρού, βίντεο και βιογραφικά στοιχεία καθώς και emoticons που απεικονίζουν από λουλούδια και κεριά, μέχρι γουρουνάκια, κοτόπουλα, χαρτονομίσματα, ακόμα και ... πιο μακάβριες εικόνες όπως αυτή της φωτογραφίας!!
Στο ψηφιακό νεκροταφείο memorial.gov.hk έχουν πρόσβαση μόνο πολίτες του Χονγκ Κονγκ και η... χωρητικότητά του φτάνει τους 100.000 χρήστες! Η δημιουργία του κόστισε ήδη 130.000 δολάρια ενώ το ετήσιο κόστος λειτουργίας του υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 800.000 δολάρια!!
Σάββατο 10 Ιουλίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου