ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!!ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ "ΘΕΟΥ"!!
Ο Ιησούς αποκαλείται επίσης δούλος του Θεού στις Πράξεις 3:26 , «Για εσένα πρώτα, ο Θεός ανέστησε τον δούλο Του και τον έστειλε να σε ευλογήσει, αποστρέφοντας τον καθένα από εσάς από τις πονηρές οδούς σας».
Οταν ένας δάσκαλος του Νόμου του Μωυσή τον ρώτησε το εξής: «Ποια εντολή είναι η πιο σημαντική;»
Και ο Ιησούς απάντησε σ' αυτόν ότι: «Η πιο σημαντική εντολή είναι: «Άκου Ισραήλ· ο Κύριος ο Θεός μας είναι ένας και μοναδικός Κύριος. Και να αγαπάς τον Κύριο τον Θεό σου με όλη την καρδιά σου, και με όλη την ψυχή σου, και με όλη τη διάνοιά σου, και με όλη τη δύναμή σου» (Κατά Μάρκον 12:28-30). Παρατηρείστε ότι ο Ιησούς παρέθεται την πρώτη εντολή από το βιβλίο του Δευτερονομίου, κεφ. 6, εδ. 4-5. Ο Ιησούς επιβεβαίωσε όχι μόνο ότι αυτή η εντολή είναι ακόμη έγκυρη, αλλά και ότι είναι επίσης η πιο σημαντική από όλες τις εντολές.
Αν ο Ιησούς πίστευε πως ο ίδιος είναι Θεός γιατί δεν το είπε; Αντίθετα τόνισε πως ο Γιαχβέ μόνο είναι Θεός. Ο άνδρας που ρώτησε τον Ιησού το κατάλαβε αυτό και αυτό που είπε στη συνέχεια καθιστά ξεκάθαρο πως ο Θεός δεν είναι ο Ιησούς, γιατί είπε στον Ιησού: «Σωστά, Δάσκαλε, αληθινά είπες, ότι ένας είναι ο Θεός, και δεν υπάρχει άλλος εκτός απ' αυτόν.» (Κατά Μάρκον 12:32)
Σε όλα αυτά τα κείμενα, ο Ιησούς παραμένει δημιούργημα του Θεού και υποτάσσεται συνεπώς για πάντα στο Θεό (βλ. ‘Α Προς Κορινθίους (15:28).Όταν, λοιπόν, υποταχτούν τα πάντα σ’ αυτόν, τότε κι αυτός ο ίδιος ο Γιος θα υποταχτεί σ’ εκείνον που έθεσε τα πάντα στην εξουσία του, έτσι που όλες τις εξουσίες, πάνω σε όλα, να τις συγκεντρώσει ο Θεός στη δική του απόλυτη κυριαρχία.
. Η Βίβλος διδάσκει ξεκάθαρα πως υπάρχει ένας μόνο αληθινός Θεός, αυτός που λάτρευε ο Ιησούς (βλ. Κατά Ιωάννην 17:3)
Ο Ιησούς είπε αναμφίβολα πολλά πράγματα για τον εαυτό του. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν όσα είπε και έκανε ως απόδειξη για το ότι ήταν Θεός. Αλλά οι πρώτοι μαθητές του που έζησαν και περπάτησαν μαζί του, και ήταν αυτόπτες μάρτυρες των όσων είπε και έκανε, δεν έφτασαν ποτέ σε αυτό το συμπέρασμα. Οι Πράξεις των Αποστόλων στη Βίβλο αναφέρουν λεπτομερώς τη δραστηριότητα των μαθητών για μια περίοδο μεγαλύτερη από τριάντα χρόνια μετά την ανάληψη του Ιησού στον ουρανό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν ανέφεραν ποτέ τον Ιησού ως Θεό. Συνεχώς και με επιμονή χρησιμοποιούσαν τον τίτλο Θεός για να αναφερθούν σε κάποιο πρόσωπο διαφορετικό από τον Ιησού.
Ο Πέτρος σηκώθηκε με τους έντεκα μαθητές και απευθύνθηκε στο πλήθος λέγοντας: «Άνδρες Ισραηλίτες, ακούστε τούτα τα λόγια· Ποιος ήταν ο Ιησούς ο Ναζωραίος σας το απέδειξε ο Θεός με τα θαύματα και τα καταπληκτικά έργα που έκανε μέσω αυτού αναμεσά σας.» Πράξεις 2:22. Συνεπώς ο Θεός, ήταν αυτός που πραγματοποιούσε αυτά τα θαύματα μέσω του Ιησού για να πείσει τους ανθρώπους πως ο Ιησούς είχε τη στήριξη του Θεού. Ο Πέτρος δεν είδε τα θαύματα ως απόδειξη ότι ο Ιησούς ήταν Θεός.
Μάλιστα, ο τρόπος με τον οποίο ο Πέτρος αναφέρεται στο Θεό και στον Ιησού δείχνει ξεκάθαρα πως ο Ιησούς δεν είναι Θεός. Γιατί συνέχεια στρέφει τον τίτλο «Θεός» μακριά από τον Ιησού. Ας πάρουμε για παράδειγμα τις ακόλουθες αναφορές:
«Τούτον τον Ιησού ο Θεός τον ανέστησε…» (Πράξεις 2:32)
«ο Θεός έκανε Κύριο και Μεσσία, τούτον τον Ιησού.» (Πράξεις 2:36)
Και στα δύο εδάφια ο τίτλος Θεός δεν αναφέρεται στον Ιησού. Γιατί; Αν όμως ο Ιησούς είναι Θεός!
Για τον Πέτρο ο Ιησούς ήταν δούλος για τον Θεό. Ο Πέτρος είπε: «Έτσι ο Θεός φανέρωσε το δούλο Του τον Ιησού, …» (Πράξεις 3:26), όπου ο όρος δούλος αναφέρεται στον Ιησού.
Αυτό είναι ξεκάθαρο και από ένα προηγούμενο εδάφιο όπου ο Πέτρος δήλωσε: «Ο Θεός τού Αβραάμ και του Ισαάκ και του Ιακώβ, ο Θεός των πατέρων μας, έδειξε τη δόξα του Ιησού του δούλο του.» (Πράξεις 3:13). Ο Πέτρος πρέπει να γνώριζε πως ο Αβραάμ, ο Ισαάκ και ο Ιάκωβος δε μίλησαν ποτέ για κάποιον Τριαδικό Θεό. Μιλούσαν πάντα για τον Ιεχωβά (Γιαχβέ) ως το μοναδικό Θεό. Εδώ, όπως και στο Κατά Ματθαίον (12:18-20), ο Ιησούς είναι δούλος του Γιαχβέ. Ο Ματθαίος μας λέει πως ο Ιησούς ήταν ο ίδιος δούλος του Γιαχβέ στον οποίο γίνεται αναφορά στον Ησαΐα (42:1). Αν ο Ματθαίος και ο Πέτρος έχουν δίκιο, τότε ο Ιησούς δεν είναι ο Γιαχβέ αλλά ο δούλος του Γιαχβέ. Αυτό αποδεικνύει πως ο Ιησούς δεν είναι Θεός. Η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει επανειλημμένα πως ο Γιαχβέ είναι ο μόνος Θεός (π.χ. Ησαΐας 45:5). Αν Γιαχβέ είναι το όνομα ενός τριαδικού Θεού, τότε ο Ιησούς αποκλείεται από τη Θεότητα, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν ο δούλος του τριαδικού Θεού. Αν από την άλλη, Γιαχβέ είναι το όνομα του Πατέρα μόνο, τότε μόνο ο Πατέρας είναι Θεός (εφόσον μόνο ο Γιαχβέ είναι Θεός) και ο Ιησούς δεν είναι Θεός. Όπως και να έχει ο Ιησούς δεν είναι Θεός. Ο Πέτρος και ο Ματθαίος είχαν και οι δύο δίκιο σ’ αυτό.
Όλοι οι μαθητές του Ιησού διατηρούσαν αυτήν την πεποίθηση. Στις Πράξεις 4:24 λέγεται πως οι πιστοί προσευχήθηκαν στο Θεό λέγοντας: «Κύριε, Εσύ είσαι ο Θεός, που δημιούργησες τον ουρανό και τη γη και τη θάλασσα, και όλα όσα είναι μέσα σ' αυτά.» Και είναι ξεκάθαρο πως Αυτός στον οποίο προσεύχονταν δεν ήταν ο Ιησούς, καθώς δύο εδάφια πιο κάτω αναφέρονται στον Ιησού ως «στον άγιο δούλο[1] σου, τον Ιησού -αυτόν που έχρισες Μεσσία…» (Πράξεις 4:27)
Αν ο Ιησούς ήταν Θεός, οι μαθητές του θα έπρεπε να το είχαν πει ξεκάθαρα. Αντίθετα, συνέχιζαν να κηρύττουν πως ο Ιησούς ήταν ο Μεσσίας του Θεού. Λέγεται στις Πράξεις «Και καθημερινά, μέσα στο ναό και στα σπίτια, δεν σταματούσαν να διδάσκουν και να φέρνουν το χαρούμενο μήνυμα ότι ήρθε ο Μεσσίας, κι αυτός είναι ο Ιησούς.» (Πράξεις 5:42). Ο Εβραϊκός τίτλος Μεσσίας (Χριστός στα ελληνικά) είναι τίτλος που απευθύνεται σε ανθρώπους. Σημαίνει «χρισμένος». Βλ. Ησαΐας 45:1, όπου ο Κύρος ο Πέρσης αποκαλείται ο Μεσσίας του Θεού.
Αν ο Ιησούς ήταν Θεός, γιατί οι μαθητές αναφέρονταν συνεχώς σ’ αυτόν με τίτλους που αρμόζουν σε ανθρώπους όπως δούλος και Μεσσίας του Θεού, και χρησιμοποιούσαν με συνέπεια τον τίτλο Θεός για Αυτόν που έστειλε τον Ιησού;
Φοβόντουσαν τους ανθρώπους; Όχι! Κήρυτταν με θάρρος την αλήθεια χωρίς να φοβούνται ούτε τη φυλάκιση, ούτε το θάνατο. Όταν αντιμετώπιζαν αντίσταση από τις αρχές, ο Πέτρος έλεγε: «Πιο πολύ πρέπει να υπακούμε στο Θεό παρά στους ανθρώπους. Ο Θεός των πατέρων μας ανέστησε τον Ιησού…» (Πράξεις 5:29-30).
Στερούνταν Αγίου Πνεύματος; Όχι! Είχαν την υποστήριξη του Αγίου Πνεύματος (βλ. Πράξεις 2:4, 4:8, 5:32). Δίδασκαν απλά όσα είχαν μάθει από τον Ιησού –πως ο Ιησούς δεν ήταν Θεός, αλλά αντίθετα δούλος του Θεού και Μεσσίας.
Τα Ευαγγέλια δείχνουν πως ο Ιησούς δεν ήταν παντοδύναμος γιατί είχε κάποιους περιορισμούς. Ο Μάρκος μας λέει στο Ευαγγέλιό του ότι ο Ιησούς δεν μπορούσε να κάνει καμία ισχυρή εργασία στην γενέτειρά του (6:5-6). Ο Μάρκος μας λέει επίσης πως όταν ο Ιησούς προσπάθησε να θεραπεύσει κάποιον τυφλό άνδρα, ο άνδρας δεν θεραπεύτηκε μετά την πρώτη προσπάθεια, και ο Ιησούς χρειάστηκε να προσπαθήσει δεύτερη φορά (βλ. Κατά Μάρκον 8:22-26). Συνεπώς, παρόλο που έχουμε υπερβολική αγάπη και σεβασμό για τον Ιησού, πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν είναι ο Παντοδύναμος Θεός.
Το Ευαγγέλιο του Μάρκου αποκαλύπτει επίσης πως ο Ιησούς είχε περιορισμούς στη γνώση του. Στο Κατά Μάρκον (13:32) ο Ιησούς ανέφερε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει πότε θα έρθει η Έσχατη Ημέρα, μα μόνο ο Πατέρας το ξέρει αυτό (βλ. επίσης Κατά Ματθαίον 24:36). Συνεπώς δεν μπορεί να είναι ο Παντογνώστης Θεός.
Ορισμένοι θα πουν πως ο Ιησούς γνώριζε πότε θα έρθει η Έσχατη Ημέρα αλλά επέλεξε να μην το πει. Αλλά αυτό περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Ο Ιησούς θα μπορούσε να πει ότι ξέρει αλλά ότι δεν επιθυμεί να το πει. Αντίθετα είπε πως δεν γνωρίζει. Πρέπει να τον πιστέψουμε. Ο Ιησούς ήταν άνθρωπος ειλικρινής.
Το Ευαγγέλιο του Λουκά αποκαλύπτει επίσης πως ο Ιησούς είχε περιορισμένη γνώση. Ο Λουκάς λέει πως ο Ιησούς προόδευσε σε σοφία (2:52). Στην Επιστολή προς τους Εβραίους (5:8) διαβάζουμε επίσης πως ο Ιησούς έμαθε υπακοή. Αλλά η γνώση του Θεού είναι πάντα τέλεια και ο Θεός δεν μαθαίνει καινούργια πράγματα. Ξέρει πάντα τα πάντα. Αν ο Ιησούς έμαθε κάτι νέο, αυτό αποδεικνύει πως δεν ήξερε τα πάντα πριν και άρα δεν ήταν Θεός. Μπορεί να έγινε Θεός αργότερα; Όχι! Γιατί υπάρχει μόνο ένας Θεός και είναι αιώνιος Θεός, χωρίς αρχή ή τέλος. (βλ. Ψαλμοί 90:2).
Μπορεί κανείς να πει πως ο Ιησούς ήταν Θεός αλλά πήρε τη μορφή ενός δούλου και έτσι περιορίστηκε. Αυτό θα σήμαινε πως ο Θεός άλλαξε. Αλλά ο Θεός δεν αλλάζει. Το είπε ο Ίδιος στον Εαυτό του στο Μαλαχία 3:6 ««Εγώ δεν μεταβάλλομαι», λέει ο Κύριος του σύμπαντος…».
Ο Ιησούς δεν ήταν ποτέ Θεός και ποτέ δε θα γίνει. Στη Βίβλο μόνο ο Γιαχβέ είναι Θεός και ο Γιαχβέ αναφέρει: «πριν από μένα άλλος Θεός δεν υπήρξε ούτε ύστερα από μένα θα υπάρξει άλλος. Εγώ, μονάχα εγώ είμαι ο Κύριος…» (Ησαΐας 43:10-11).
Ορισμένοι θα πουν πως ο Ιησούς είχε δύο φύσεις, ότι ήταν και άνθρωπος και Θεός ταυτόχρονα. Θα πουν πως οι περιορισμοί που αναφέραμε εδώ ανήκουν στην ανθρώπινη φύση του Ιησού, αλλά η Θεία φύση του παραμένει απεριόριστη. Προσέξτε πως η Βίβλος δεν επιβεβαιώνει ποτέ πως ο Ιησούς είχε δύο φύσεις. Πρόκειται για μια λύση απελπισίας που προσφέρθηκε από αυτούς που δεν επιθυμούν να πιστέψουν όσα ξεκάθαρα η Βίβλος λέει. Η σαφέστατη διδασκαλία της Βίβλου, όπως έχουμε δείξει, είναι ότι ο Ιησούς δεν ήταν Θεός.
Αυτή η λύση της διπλής φύσης περιπλέκει τα πράγματα ακόμα περισσότερο. Πάρε για παράδειγμα το παράδειγμα της συκιάς στα Ευαγγέλια (βλ. Κατά Μάρκον 11:12-25). Ο Μάρκος μας λέει τα εξής: «(Ο Ιησούς) πείνασε. Και βλέποντας από μακριά μια συκιά να έχει φύλλα, ήρθε μη τυχόν βρει σ' αυτή κάτι· και μόλις ήρθε κοντά της, δεν βρήκε τίποτε, παρά μονάχα φύλλα· επειδή, δεν ήταν καιρός των σύκων» (Κατά Μάρκον 11:12-14).
Ο Ιησούς τότε καταράστηκε το δέντρο ώστε να μην ξαναφάει κανείς φρούτο από εκεί. Το δένδρο μαράθηκε από τη ρίζα μέχρι το επόμενο πρωί.
Τώρα, είναι ξεκάθαρο από αυτό το εδάφιο πως ο Ιησούς είχε πολλή δύναμη ώστε να καταραστεί το δένδρο και να το κάνει να μαραθεί από τη ρίζα. Είναι επίσης ξεκάθαρο πως ο Ιησούς είχε άγνοια για δύο πράγματα. Πρώτον, δε γνώριζε ότι το δένδρο δεν είχε καρπούς μέχρι που έφτασε σ’ αυτό. Δεύτερον, δε γνώριζε πως δεν ήταν η κατάλληλη εποχή ώστε να περιμένει σύκα στα δένδρα.
Οι υποστηρικτές της θεωρίας της διπλής φύσης θα πρέπει να παραδεχθούν πως η δύναμη της κατάρας ήταν στη Θεία φύση του Ιησού. Θα πρέπει επίσης να παραδεχθούν πως η άγνοιά του ήταν εξαιτίας της ανθρώπινης φύσης του. Θα πρέπει έπειτα να καταλήξουν στο ότι η Θεία φύση ενήργησε κατά εντολή της άγνοιας, η οποία πήγαζε από την ανθρώπινη φύση. Αλλά ο Θεός δεν ενεργεί για κάτι που προέρχεται από άγνοια. Σίγουρα γνώριζε, όπως και ο Μάρκος γνώριζε, πως δεν ήταν η εποχή για σύκα, και πως όταν θα φτάσει η εποχή των σύκων αυτό το δένδρο θα παράσχει φρούτα για τα πλάσματα του Θεού. Γιατί ο Θεός να καταραστεί ένα καλό δένδρο που δημιούργησε; Κάποιοι θα θελήσουν να πιστέψουν πως το δένδρο ήταν χωρίς καρπούς και άξιζε άρα να καταστραφεί. Αλλά αν ο Μάρκος είχε δίκιο, ο λόγος που το δένδρο δεν είχε φρούτα είναι «επειδή, δεν ήταν καιρός των σύκων.» (Κατά Μάρκον 12:13)
Αυτές οι αναφορές της Βίβλου δείχνουν ξεκάθαρα πως ο Ιησούς δεν ήταν ο Παντοδύναμος, ο Παντογνώστης Θεός. Αλλά υπάρχουν κι άλλα, πολλά περισσότερα. Συνεχίστε παρακαλώ το διάβασμα.
Η Εκκλησία έκανε πολλά για τους ανθρώπους. Το Βυζάντιο είχε πλήρη κοινωνική αίσθηση. Τα νοσοκομεία ήταν πολύ καλά, όπως και τα γηροκομεία, τα οποία ανήκαν κυρίως στην Εκκλησία, αλλά όχι μόνο σε αυτήν -υπήρχαν και κρατικά. Ας μη ξεχνάμε ότι ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους του κράτους ήταν ο Ορφανοτρόφος. Σίγουρα η Εκκλησία έπαιξε βασικό κοινωνικό ρόλο. Δεν ήταν απλά ένα καθεστώς ερημιτών που κάθονταν στο Άγιον Όρος -ήταν κι αυτό, αλλά υπήρχε ένα σύστημα από μοναστήρια στις πόλεις. Τα μοναστήρια φρόντιζαν τους Οίκους για τους γέροντες, των οποίων οι μοναχοί μόρφωναν τη νεολαία -κυρίως τα αγόρια γιατί τα κορίτσια μορφώνονταν στο σπίτι- και τα περισσότερα παρείχαν πολύ καλή μόρφωση. Τα κορίτσια του Βυζαντίου είχαν πολλές φορές καλύτερη παιδεία διότι «απολάμβαναν» περισσότερη ιδιωτική, προσοχή. Νομίζω ότι η βαθμολογία που θα δίναμε στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, στο Βυζάντιο είναι ιδιαίτερα υψηλή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣερ Στήβεν Ράνσιμαν
Αυτοί σαν έκαναν ανθρώπους και κάποια αμόρφωτα αρσενικά κοριτσάκια επιλεγούν τους βόθρους του Κωστάκη.
Ηθελα να ξέρω κάποιος δεν ελέγχει τα σχόλια;Απο την μία μεριά υπάρχουν κατι γραφικοί δωδεκαθειστές που πιστευουν στον Δία και την Αφροδίτη (αν είναι δυνατόν )και απο την άλλη ένας παρανοικός ορθοδοξος που βρίζει την αρχαια Ελλαδα και πιστεύει σε Παναγίες και αγιους.Ελεος πια σβήστε τα σχολια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΖΩ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ;
ΔιαγραφήΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ.
ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΕΣΥ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ;
ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ:
ΑΘΕΗ ΛΟΥΓΚΡΑ;
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΥΣΤΟΠΑΡΕΛΑΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΛΗ ΣΟΥ.
ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ;
ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΡΑΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ .
Εχω δει οτι γράφεις ασυναρτησίες βάζοντας οτι βλακεία βρείς .
ΔιαγραφήΕπρεπε να. σε ειχα απεναντι μου παρανοικέ να δούμε αν θα μου μιλαγες έτσι μάγκα πίσω απο την οθόνη.Αλλα τα πουστράκια με τους σταυρούς έτσι μιλανε.Ηθελα να ήξερα εδω δεν υπάρχουν αντμίν;Εχουν αφήσει ένα παρανοικο να βριζει ανώνυμα;
ΜΩΡΗ ΞΕΚΩΛΙΑΡΑ ΠΑΛΙ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟΝ ΦΕΡΕΤΖΕ.
ΔιαγραφήΕΓΩ ΟΜΩΣ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ...ΒΡΩΜΑΣ ΜΩΡΗ ΑΠΛΥΤΗ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ.
ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΕΒΡΑΙΕ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΨΕΥΤΟΑΓΙΟΣ ΣΟΥ ΔΕ ΣΒΗΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΩ.
ΔιαγραφήΚΑΙ ΕΣΥ ΕΔΩ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΘΕΟ ΣΟΥ.
ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ
ΔιαγραφήΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΣ Ο ΝΕΦΕΛΟΣΥΝΑΧΤΗΣ
ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.
ΕΣΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΜΙΡΗΣ ΘΥΣΙΑΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΙΔΟΥΛΑ.
Και πρόσεξε εκεί που βόσκεις τα γίδια μήπως σε απαγάγει ο Δίας και σου κάνει τον κώλο πηγάδι. Έχει αδυναμία στους τσοπανηδες....
ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΪΩΝ
ΔιαγραφήΑΥΤΗ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ.
ΝΑΙ ΖΩΑΔΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΘΕΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΚΤΙΣΜΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ;ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΘΙΚΙ Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΝΟΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ.
ΔιαγραφήΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.ΕΠΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΥΣΗ.
ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΝΕΣΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΖΩΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΠΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ.Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΔΕ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΤΑΝ ΓΡΑΨΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ΝΟΜΑΔΕΣ,ΜΑΓΟΙ,ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ,ΑΓΡΟΙΚΟΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΟΥΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΕΝΑ ΘΕΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.
ΑΝΤΕ ΑΛΗΤΑΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ.ΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΓΙΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ;ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΜΙΑ ΓΡΙΟΥΛΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΑ.ΛΗΤΕΣ ,ΨΕΥΤΕΣ,ΡΕΜΑΛΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.
ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΙΤΕΣ ΟΙ ΨΕΥΤΟΛΟΓΟΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ!!!!
ΔιαγραφήΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ
ΤΑ ΠΕΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΓΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΑ ΠΟΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ Ή ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΣ;
146 π.Χ. το τέλος της αρχαίας Ελλάδας. Η παρακμή των ασταμάτητων μικροεμφυλίων.
197 Π.Χ. Οι Ελληνες δέν κατάφεραν να κάνουν υπέρβαση από τη φρατριαστική μικροπολιτική και έφτασαν σε σημείο να συμμαχούν με τους Ρωμαίους για την εξουδετέρωση των ομοεθνών τους.
Ήταν πλέον φανερό ότι δεν είχαν πια στρατηγούς της κλάσης του Φιλίππου Β’ ή του Μ. Αλεξάνδρου. Με την εξουδετέρωση της Καρχηδόνας οι Ρωμαίοι ήταν έτοιμοι να επεκταθούν. Η Ρώμη εμφανίζονταν σαν μία δημοκρατία που θα βοηθούσε τους Έλληνες στον αγώνα τους κατά των αυταρχικών δεσποτών της Μακεδονίας και των Ελληνιστικών αυτοκρατοριών. Η συμβολή των Ελλήνων συμμάχων της Ρώμης στη επικράτησή της συνήθως αποσιωπάται.
Ο Φίλιππος Ε’ είχε ορθά προβλέψει ότι οι Ρωμαίοι με τη βοήθεια των Αιτωλών θα προσπαθούσαν να εισβάλουν από Δυσμάς με άξονα προέλασης την κοιλάδα του Αψου. Εδώ έχουμε μια τραγική επανάληψη των Θερμοπυλών.
Ο Ρωμαϊκός συνασπισμός άρχισε να έχει δυσκολίες καθώς το έδαφος ευνοούσε του αμυνόμενους στην κοιλάδα του Αψου.Το αντιμακεδονικό κόμμα της Ηπείρου όμως, έστειλε οδηγό στον Φλαμινίνο που τον βοήθησε να περικυκλώσει και να εξουδετερώσει τους υπερασπιστές των στενών.
Το αρχαϊκό πνεύμα της ομόνοιας προ του βαρβάρου είχε πεθάνει.
………………………………………..
https://antikleidi.com/2016/02/25/146px/
Ο Ιησούς περιγράφεται στα ευαγγέλια ως ένας Εβραίος ραβίνος που πάντα υποστήριζε τον Νόμο του Μωυσή. Δεν απομακρύνθηκε από το εβραϊκό δόγμα ούτε στο ελάχιστο. Ήταν ο Παύλος που ήθελε να πετάξει έξω τους Νόμους του Μωυσή. Οποιεσδήποτε διαφορές μεταξύ Ιουδαϊσμού και Χριστιανισμού οφείλονται στον Παύλο, όχι στον Ιησού. Ο Ιησούς, αν υπήρχε καθόλου, ήταν Εβραίος και υποστήριζε τους εβραϊκούς νόμους και παραδόσεις, αν και μπορεί να είχε απαλύνει ορισμένους από τους πιο αυστηρούς κανόνες. Ο Ιησούς ανατράφηκε να πιστεύει ότι οι Εβραίοι ήταν ξεχωριστοί. Ο εκλεκτός λαός του Θεού, που θα υψωνόταν σε αυτόν τον κόσμο και στον μελλοντικό κόσμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε δύο μόνο εξαιρέσεις, όλες οι διδασκαλίες του Ιησού απευθύνονταν αποκλειστικά στους Εβραίους και στον σκόπιμο αποκλεισμό των Εθνών, για τον οποίο είχε μεγάλη περιφρόνηση όπως μας μαρτυρά (Ματθαίος 15:22) όταν η Χανααναία γυναίκα φώναξε γι' αυτόν να βοηθήσει την κόρη της και εκείνος απάντησε με το "Με έστειλαν μόνο στα χαμένα πρόβατα του Ισραήλ" και πρόσθεσε "Δεν είναι σωστό να παίρνεις το ψωμί των παιδιών και να το πετάς στα σκυλιά τους." Ο Ιησούς γύρισε την πλάτη του στο παιδί αυτής της μητέρας, ενώ οι μαθητές του παραπονέθηκαν ότι η γυναίκα πονούσε. Μόνο όταν η μητέρα ικετεύει και σκαρφαλώνει στα πόδια του αφού αποκαλούνταν με τον πιο βαρύ όρο περιφρόνησης που ήταν δυνατόν στη γλώσσα του εκείνη την εποχή (σκύλος) τότε είναι που ο Ιησούς τελικά υποχωρεί και βοηθά τη φτωχή κόρη της γυναίκας.
Έπειτα υπάρχει το Ματθαίος 7:6 όπου ο Ιησούς λέει: «Μη δώσετε τα άγια πράγματα στους σκύλους ούτε να πετάξετε τα μαργαριτάρια στους χοίρους, γιατί αλλιώς, οι χοίροι θα τα καταπατήσουν με τα πόδια τους κι οι σκύλοι θα στραφούν εναντίον σας και θα σας καταξεσκίσουν». Ο Ιησούς δεν μιλάει για σκύλους με την έννοια του ζώου, χρησιμοποιεί τον όρο για να αναφέρεται σε ανθρώπινα όντα. Σε αυτό το εδάφιο, ο Ιησούς λέει να μην δίνετε ό,τι είναι ιερό σε καταφρονημένους, απεχθή ανθρώπους….. δηλαδή στους Εθνικούς. Για τους θαυμαστές του Ιησού που διαβάζουν αυτό, Εθνικός σημαίνει μη Εβραίος.
Τι…. δεν είσαι Εβραίος?! Τότε είσαι Εθνικός.
Τι άλλο είχε πει λοιπόν ο Ιησούς σχετικά με τους Εθνικούς;
Ματθαίος 10:5 «Αυτούς τους δώδεκα τους έστειλε ο Ιησούς να κηρύξουν, και τους έδωσε τις εξής παραγγελίες: «Μην πάρετε το δρόμο για την περιοχή που κατοικούν ειδωλολάτρες και μην μπείτε σε πόλη Σαμαρειτών.»
Ματθαίος 15:24 «Εχω αποσταλεί μόνο για τα χαμένα πρόβατα του οίκου Ισραήλ».
Ιωάννης 4:22 «Εσείς οι Σαμαρείτες λατρεύετε αυτό που δεν ξέρετε· εμείς όμως λατρεύουμε αυτό που ξέρουμε, γιατί η σωτηρία έρχεται στον κόσμο από τους Ιουδαίους».
Αποκάλυψη 3:9 «Υπάρχουν μερικοί που ισχυρίζονται πως ανήκουν στο λαό του Θεού· αλλά δεν ανήκουν, λένε ψέματα· στην πραγματικότητα ανήκουν στη σύναξη του σατανά. Αυτούς θα τους κάνω να ’ρθούν και να γονατίσουν ταπεινωμένοι μπροστά σου, για να μάθουν πως εγώ εσένα αγάπησα. ”
Ο Ιησούς δεν σκόπευε ποτέ να ξεκινήσει μια νέα πίστη. Ηρθε για να προωθήσει τη δική του θρησκεία, τον Ιουδαϊσμό. Αν δεν είσαι Εβραίος, δεν είσαι μέλος της λέσχης του. Σύμφωνα με τα λόγια του Ιησού, είσαι το πιο κατώτερο, το πιο περιφρονητικό είδος ανθρώπου στον πλανήτη. Αυτό πίστευε ο Ιησούς και αυτό δίδασκε. Φυσικά αυτό προϋποθέτει ότι ο Ιησούς υπήρχε και είπε οτιδήποτε από αυτά τα πράγματα που είναι από μόνο του αρκετά τραβηγμένο.
Ο ΒΛΑΞ
ΔιαγραφήΟ Ιησούς περιγράφεται στα ευαγγέλια ως ένας Εβραίος ραβίνος που πάντα υποστήριζε τον Νόμο του Μωυσή. Δεν απομακρύνθηκε από το εβραϊκό δόγμα ούτε στο ελάχιστο. Ήταν ο Παύλος που ήθελε να πετάξει έξω τους Νόμους του Μωυσή. Οποιεσδήποτε διαφορές μεταξύ Ιουδαϊσμού και Χριστιανισμού οφείλονται στον Παύλο, όχι στον Ιησού.
Ο ΙΗΣΟΥΣ
Ο Ιησούς συγχωρεί τη μοιχαλίδα
1Ο Ιησούς πήγε στο όρος των Ελαιών. 2Αλλά πρωί πρωί γύρισε πάλι στο ναό, κι όλο το πλήθος ερχόταν κοντά του. Αυτός κάθισε και τους δίδασκε. 3Τότε οι δάσκαλοι του νόμου και οι Φαρισαίοι φέρνουν μια γυναίκα που την είχαν πιάσει να διαπράττει μοιχεία· την έβαλαν στη μέση 4και του είπαν: «Διδάσκαλε, αυτή τη γυναίκα την έπιασαν επ’ αυτοφώρω να διαπράττει μοιχεία. 5Ο Μωυσής στο νόμο μάς έχει δώσει εντολή να λιθοβολούμε τέτοιου είδους γυναίκες. 6Εσύ τι γνώμη έχεις;» Αυτό το ’λεγαν για να του στήσουν παγίδα, ώστε να βρουν κάποια κατηγορία εναντίον του. Ο Ιησούς τότε έσκυψε κάτω και με το δάχτυλο έγραφε στο χώμα. 7Καθώς όμως επέμεναν να τον ρωτούν, σηκώθηκε πάνω και τους είπε: «Όποιος από σας είναι αναμάρτητος, ας ρίξει πρώτος πέτρα πάνω της». 8Κι έσκυψε πάλι κάτω κι έγραφε στο χώμα. 9Αυτοί όμως, όταν άκουσαν την απάντηση, άρχισαν με πρώτους τους γεροντότερους να φεύγουν ένας ένας, μέχρι και τον τελευταίο· κι έμεινε μόνος ο Ιησούς και η γυναίκα στη μέση. 10Τότε σηκώθηκε όρθιος ο Ιησούς και τη ρώτησε: «Γυναίκα, πού είναι οι κατήγοροί σου; Κανένας δε σε καταδίκασε;» 11«Κανένας, Κύριε», απάντησε εκείνη. «Ούτε εγώ σε καταδικάζω», της είπε ο Ιησούς· «πήγαινε, κι από ’δω και πέρα μην αμαρτάνεις πια».
Η εντολή του Χριστού «Αγαπάτε τους εχθρούς υμών» δε συναντάται σε καμία άλλη θρησκεία του κόσμου. Είναι αποκλειστικότητα του Χριστιανισμού. Η «καινή εντολή» του Κυρίου υπερβαίνει το Μωσαϊκό νόμο και αποτελεί την πλήρωσή του:
Διαγραφή«Ηκούσατε ότι ερρέθη, αγαπήσεις τον πλησίον σου και μισήσεις τον εχθρόν σου. Εγώ δε λέγω υμίν, αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς και προσεύχεσθε υπέρ των επηρεαζόντων υμάς και διωκόντων υμάς» (Ματ. Ε΄, 43-44). Δηλ. τους αληθινούς μαθητές του Χριστού τους χαρακτηρίζει η αγάπη προς τους εχθρούς. Για να τονίσει την σπουδαιότητα της εντολής αυτής ο Κύριος, έδωσε το προσωπικό Του παράδειγμα επάνω στο Σταυρό: «Πάτερ, άφες αυτοίς∙ ου γαρ οίδασι τι ποιούσι» (Λουκ. Κγ’, 34).
ΡΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΞΥΣΕΙΣ ΠΑΤΣΕΣ ΗΛΙΘΙΕ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήἀπεκρίθη Νικόδημος καὶ εἶπεν αὐτῷ· πῶς δύναται ταῦτα γενέσθαι;
Ιω. 3,9 Απήντησεν ο Νικόδημος και του είπε· “πως είναι δυνατόν να γίνουν αυτά;”
Ιω. 3,10 ἀπεκρίθη Ἰησοῦς καὶ εἶπεν αὐτῷ· σὺ εἶ ὁ διδάσκαλος τοῦ Ἰσραὴλ καὶ ταῦτα οὐ γινώσκεις;
Ιω. 3,10 Απεκρίθη δε εις αυτόν ο Ιησούς· “συ είσαι ο επίσημος διδάσκαλος του Ισραήλ και δεν γνωρίζεις αυτά, δια τα οποία ομιλούν αι Γραφαί;
Ιω. 3,11 ἀμὴν ἀμὴν λέγω σοι ὅτι ὃ οἴδαμεν λαλοῦμεν καὶ ὃ ἑωράκαμεν μαρτυροῦμεν, καὶ τὴν μαρτυρίαν ἡμῶν οὐ λαμβάνετε.
Ιω. 3,11 Αληθώς σου λέγω, ότι εκείνο που γνωρίζομεν καλά, λέγομεν· και αυτό που είδαμεν μαρτυρούμεν. Καθε τι που λέγομεν είναι η απόλυτος και καθαρά αλήθεια. Και όμως σεις δεν δέχεσθε την μαρτυρίαν μας.
Ιω. 3,12 εἰ τὰ ἐπίγεια εἶπον ὑμῖν καὶ οὐ πιστεύετε, πῶς ἐὰν εἴπω ὑμῖν τὰ ἐπουράνια πιστεύσετε;
Ιω. 3,12 Εάν σας είπα διδασκαλίας θείας, αι οποίαι σχετίζονται με όσα συμβαίνουν εις την γην και είναι επομένως εύκολον να τας εννοήσετε και όμως δεν τας πιστεύετε, πως, εάν σας είπω υψηλάς αληθείας, που αναφέρονται στον επουράνιον κόσμον, θα τας παραδεχθήτε και θα τας πιστέψετε;
Ιω. 3,13 καὶ οὐδεὶς ἀναβέβηκεν εἰς τὸν οὐρανὸν εἰ μὴ ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς, ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ὁ ὢν ἐν τῷ οὐρανῷ.
Ιω. 3,13 Κανείς δε δεν ανέβηκε στον ουρανόν, δια να μάθη εκεί και διδάξη εις σας αυτάς τας αληθείας, παρά μόνον αυτός που κατέβηκε από τον ουρανόν και έγινε δια της ενανθρωπήσεως υιός του ανθρώπου και ο όποιος εξακολουθεί, καθ' ον χρόνον ζη εις την γην, να είναι και στον ουρανόν ως Θεός.
Ιω. 3,14 καὶ καθὼς Μωϋσῆς ὕψωσε τὸν ὄφιν ἐν τῇ ἐρήμῳ, οὕτως ὑψωθῆναι δεῖ τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου,
Ιω. 3,14 Οπως δε ο Μωϋσής εκρέμεσε υψηλά το χάλκινι φίδι εις την έρημον, δια να το αντικρύζουν με πίστιν οι Ισραηλίται και να σώζωνται από το θανατηφόρον δηλητήριον των φιδιών της ερήμου, έτσι, σύμφωνα με το πάνσοφον σχέδιον του Θεού, πρέπει να κρεμασθή και ο υιός του ανθρώπου επάνω στον σταυρόν.
Ιω. 3,15 ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται, ἀλλ᾿ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον.
ΔιαγραφήΙω. 3,15 Και τούτο, δια να μη καταδικασθή εις την αιωνίαν απώλειαν κανένας από εκείνους, που θα πιστεύσουν εις αυτόν, αλλά να κερδήση και να έχη την αιώνιον ζωήν.
Ιω. 3,16 οὕτω γὰρ ἠγάπησεν ὁ Θεὸς τὸν κόσμον, ὥστε τὸν υἱὸν αὐτοῦ τὸν μονογενῆ ἔδωκεν, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται, ἀλλ᾿ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον.
Ιω. 3,16 Διότι τόσον πολύ ηγάπησεν ο Θεός τον βυθισμένον εις τας αμαρτίας κόσμον, ώστε παρέδωκεν εις σταυρικόν θάνατον τον μονογενή του Υιόν· δια να μη καταδικασθή εις την αιωνίαν απώλειαν κάθε ένας που θα πιστεύη εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον.
Ιω. 3,17 οὐ γὰρ ἀπέστειλεν ὁ Θεὸς τὸν υἱὸν αὐτοῦ εἰς τὸν κόσμον ἵνα κρίνῃ τὸν κόσμον, ἀλλ᾿ ἵνα σωθῇ ὁ κόσμος δι᾿ αὐτοῦ.
Ιω. 3,17 Διότι δεν έστειλεν ο Θεός τον Υιόν του στον κόσμον δια να κρίνη και καταδικάση τον κόσμον, αλλά δια να σωθή ο κόσμος με την θυσίαν αυτού.
Ιω. 3,18 ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν οὐ κρίνεται, ὁ δὲ μὴ πιστεύων ἤδη κέκριται, ὅτι μὴ πεπίστευκεν εἰς τὸ ὄνομα τοῦ μονογενοῦς υἱοῦ τοῦ Θεοῦ.
Ιω. 3,18 Καθε ένας που πιστεύει εις αυτόν, εις οποιοδήποτε έθνος και αν ανήκη, δεν καταδικάζεται. Οποιος όμως δεν πιστεύει, έχει καταδικασθή από τώρα, ακριβώς διότι δεν επίστεψε στο όνομα του μονογενούς Υιού του Θεού, και με την απιστίαν του απέκλεισεν αυτός μόνος τον εαυτόν του από την σωτηρίαν.
Ιω. 3,19 αὕτη δέ ἐστιν ἡ κρίσις, ὅτι τὸ φῶς ἐλήλυθεν εἰς τὸν κόσμον, καὶ ἠγάπησαν οἱ ἄνθρωποι μᾶλλον τὸ σκότος ἢ τὸ φῶς· ἦν γὰρ πονηρὰ αὐτῶν τὰ ἔργα.
Ιω. 3,19 Αυτή δε είναι και η αιτία της καταδίκης των απίστων· ότι δηλαδή το φως, ο Υιός του Θεού, ήλθεν στον κόσμον, αλλά οι άνθρωποι ηγάπησαν και έδωσαν μάλλον την καρδιά τους στο σκοτάδι και όχι στο φως. Και τούτο, διότι τα έργα των ήσαν πονηρά.
Ιω. 3,20 πᾶς γὰρ ὁ φαῦλα πράσσων μισεῖ τὸ φῶς καὶ οὐκ ἔρχεται πρὸς τὸ φῶς, ἵνα μὴ ἐλεγχθῇ τὰ ἔργα αὐτοῦ·
Ιω. 3,20 Διότι κάθε ένας που αμετανοήτως πράττει έργα κακά και διεστραμμένα, αντιπαθεί και αποστρέφεται το φως και δεν έρχεται στο φως, δια να μη φανερωθούν τα φαύλα έργα του.
Ιω. 3,21 ὁ δὲ ποιῶν τὴν ἀλήθειαν ἔρχεται πρὸς τὸ φῶς, ἵνα φανερωθῇ αὐτοῦ τὰ ἔργα, ὅτι ἐν Θεῷ ἐστιν εἰργασμένα.
Ιω. 3,21 Καθένας δε που ζη και πράττει σύμφωνα με την αλήθειαν του Θεού, έρχεται στο φως, πλησιάζει με εμπιστοσύνην στον Κυριον Ιησούν, δια να φανερωθή η ποιότης και η αξία των έργων του, να πληροφορηθή δε και ο ίδιος ότι πράγματι αυτά έχουν γίνει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού”.
ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝ ΟΙ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΔιαγραφήΜΟΝΟ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΧΩΝΕ ΤΟΥ ΚΑΥΛΩΝΕΙ Η ΣΟΥΦΡΑ ΤΟΥ
ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΩΡΗ ΞΕΚΩΛΙΑΡΑ ΠΟΥΣΤΡΑ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ Ο ΚΤΗΝΟΒΑΤΗΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ Ο ΔΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΑ ΤΣΟΠΑΝΟΠΟΥΛΑ.
ΔιαγραφήΟ Γανυμήδης ήταν ένα βοσκόπουλο από την Τρωάδα, τόσο όμορφο που ο Δίας έχασε τα μυαλά του. Τον ερωτεύτηκε παράφορα και, αντίθετα με τις διάφορες θνητές ερωμένες του (Ιώ, Δανάη, Λήδα) τις οποίες άφηνε στη Γη, τον Γανυμήδη τον μετέφερε στον Όλυμπο για να σερβίρει τους θεούς αμβροσία. Μεταμορφώθηκε σε αετό και τον απήγαγε. Η εν λόγω σχέση συνέβαλλε στη διάδοση της πρακτικής ανδρών της εποχής να διατηρούν παράλληλες ερωτικές σχέσεις με αγόρια.
ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΚΑΝΑΛΑΡΑ ΜΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥ Η ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΞΕΚΩΛΙΑΡΑ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΗ Η ΚΑΝΑΡΑΡΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΡΩΕΙ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΨΩΛΑΡΑ
ΣΠΑΜΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!!!ΤΩΡΑ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΥΣ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΙΜΟΥΣΑΝ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒΡΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕ ΗΛΙΘΙΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΟΥ ΣΤΑ 300 ΓΙΔΙΑ ΣΟΥ.
ΔιαγραφήΠρωταγόρας (π. 490 – π. 420 π.Χ.), από τα Άβδηρα της Θράκης, ιδρυτής της σοφιστικής κίνησης. Φίλος του Περικλή και άλλων επιφανών Αθηναίων. Ο Πρωταγόρας έμεινε στην Αθήνα, ως το 411 π.Χ.. Τότε ο Πυθόδωρος τον κατάγγειλε ως άθεο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη για να αποφύγει την καταδίκη. Τα βιβλία του κάηκαν δημόσια. Ωστε απο την αρχαία Αθήνα ξεκίνησε το δημόσιο κάψιμο βιβλίων... Το πλοίο στο οποίο επιβιβάστηκε βούλιαξε και ο Πρωταγόρας πνίγηκε, σε ηλικία εβδομηντατεσσάρων ετών.
Ο φιλόσοφος Στίλπων, (360 - 280 π.Χ) απέφυγε την καταδίκη για «αθεΐα» μόνο με ένα λογοπαίγνιο. Λένε πως έκανε για την Αθηνά του Φειδία την ερώτηση: «Η Αθηνά, η κόρη του Δία, ήταν θεός;» του είπαν «ναι» και συνέχισε: «Αυτή όμως δεν είναι του Δία, αλλά του Φειδία». Συμφώνησαν, και τότε συμπλήρωσε: «Επομένως δεν είναι θεός». (Στην ουσία κατηγορούσε τους Αθηναίους για ειδωλολατρία, λατρεία του αγάλματος) Γι' αυτά τα λόγια οδηγήθηκε στον Άρειο Πάγο και δεν τα αρνήθηκε, αλλά είπε πως μίλησε σωστά, γιατί η Αθηνά δεν είναι θεός, αλλά ...θεά, αφού θεοί είναι οι άνδρες. Ετσι την γλύτωσε…
ΔιαγραφήΟ Ανάξαρχος (περ. 380-320 π.Χ.) ανήκε στη σχολή των Αβδήρων, φιλόσοφος που απηχούσε ιδέες του Δημόκριτου και του Πρωταγόρα.Ταξιδεύοντας χωρίς τη θέλησή του αποβιβάστηκε στην Κύπρο, ο Τύραννος Νικοκρέοντας τον συνέλαβε, τον έβαλε σ' ένα γουδί και διέταξε να τον κοπανίζουν με σιδερένια γουδοχέρια. Μα ο φιλόσοφος, αδιαφορώντας για την τιμωρία, είπε εκείνον τον περίφημο λόγο: «Κοπάνισε το σάκο (σώμα) του Ανάξαρχου, τον Ανάξαρχο δεν θα τον κοπανίσεις». Τότε ο Νικοκρέων διέταξε να του κόψουν τη γλώσσα, οπότε λένε πως ο ίδιος ο φιλόσοφος έκοψε με τα δόντια τη γλώσσα του και την έφτυσε στο πρόσωπο του τυράννου. Ετσι πέθανε ο φιλοσοφος..
ΔιαγραφήΔιογένης ο Απολλωνιάτης (5ος αι π.Χ.) φιλόσοφος από την Κρήτη, μαθητής του Αναξιμένη. Καταδιώχθηκε για αθεΐα, όπως και ο Αναξαγόρας.
Ερμότιμος, φιλόσοφος, Κλαζομένιος (6ος αι π.Χ.) Ελεγε ότι πετούσε από το σώμα του και όταν επέστρεφε, αφηγούταν όσα είδε. Οι Πλίνιος και Πλούταρχος προσθέτουν ότι οι εχθροί του, επωφελούμενοι της απουσίας του από το σώμα, κάποια στιγμή το έκαψαν.
Ο Πανυάσις από την Αλικαρνασσό, επικός ποιητής του 5ου αιώνα π.Χ., ήταν θείος ή εξάδελφος του Ηροδότου. Το 454 π.Χ. ο Πανυάσις εκτελέστηκε από τον τύραννο Λύγδαμι.
ΔιαγραφήΗρόδοτος (485 - 421/415 π.Χ.) ο "Πατέρας της Ιστορίας". Στην πατρίδα του την Αλικαρνασσό ήταν τύραννος ο Λύγδαμης. Ο Ηρόδοτος πήρε μέρος σε συνωμοσία εναντίον του, και εξορίστηκε το 468 ή το 467 π.Χ. Γύρισε στην Αλικαρνασσό και πήρε ξανά μέρος στην ανατροπή του Λύγδαμη το 455 π.Χ., αλλά μετά από λίγο υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει ξανά την πατρίδα του. Ετσι άρχισε να γυρίζει τον κόσμο κάνοντας κάτι το σπάνιο για Ιστορικό, ακόμα και σήμερα. Μάζευε τις πληροφορίες του επί τόπου. Εμεινε για πολύ στην Αθήνα από όπου, μαζί με τον Πρωταγόρα ίδρυσαν περί το 443 την αποικία των Θουρίων στην κάτω Ιταλία. Εκεί πέρασε τα περισσότερα χρόνια της υπόλοιπης ζωής του. Πιθανά ακολούθησε την μοίρα του Πρωταγόρα, εξοριζόμενος για τρίτη φορά εκεί!
Φαίαξ, ρήτορας Αθηναίος του 4ου αι. π. Χ.). Αναφέρεται στον Αριστοφάνη. Η Σούδα λέει πως απόφυγε την καταδίκη σε θάνατο (άγνωστο για ποια κατηγορία) χάρη στην ρητορική του δεινότητα, παραφράζοντας τους Ιππής: «Σοφός γ’ ο Φαίαξ δεξιώς τ’ ουκ απέθανε» («δεξιώς τε κατέμαθεν» γράφει ο Αριστοφάνης, στ. 1377)
ΔιαγραφήΕρμόδωρος, φιλόσοφος. (Ε’ αι. π. Χ.) Εξορίστηκε από την Εφεσο και κατέληξε στη Ρώμη, όπου συμμετείχε στην σύνταξη των νόμων της πόλης… Ετσι διαδίδονταν ο Ελληνικός πολιτισμός, με εξορίες και δίκες….
Ο Αντιφών ο Ραμνούσιος. (480 ή 470 - 410 π.Χ.) Αθηναίος πολιτικός και ρήτορας με ολιγαρχικά ιδεώδη. Υμνήθηκε από τους Πλάτωνα και Θουκυδίδη Στέλεχος του καθεστώτος των Τετρακοσίων, όταν αυτό ανατράπηκε και οι ηγέτες του κατέφυγαν στο σπαρτιατικό στρατόπεδο της Δεκέλειας, δεν τους ακολούθησε στη φυγή τους, και έμεινε στην πόλη, Σε ηλικία μεγαλύτερη από τα 70, εκτελέστηκε από τους 'Δημοκρατικούς΄, τα σπίτια του γκρεμίστηκαν, η περιουσία του δημεύτηκε, και όλη του η οικογένεια χαρακτηρίστηκε "άτιμη". (Ατιμία: στέρηση πολιτικών και αστικών δικαιωμάτων)δικάστηκε για προδοσία και καταδικάστηκε να θανατωθεί πίνοντας κώνειο
Θέογνις ο Μεγαρεύς (περ. 560-500π. Χ.) Ποιητής. Ως ολιγαρχικός, εξορίστηκε και περιπλανήθηκε σε πολλά μέρη.
ΔιαγραφήΔάμων. (Ε αι π. Χ.) Μουσικός, φιλόσοφος, θεωρητικός. Δάσκαλος των σημαντικότερων προσώπων της εποχής του στην Αθήνα. Εξορίστηκε.
Μάγνης, σατιρικός ποιητής, Αθηναίος. (5ος αι. π.Χ.) Η Σούδα λέει πως: "εξεβλήθη, πρεσβύτης ων" (τον εξόρισαν στα γεράματα) Πιθανά το "Μάγνης" να είναι παρατσούκλι (=από την Μαγνησία) όπου φαίνεται πως καλλιεργούνταν ένα ιδιαίτερα αισχρό είδος θεάτρου, που ενόχλησε τους Αθηναίους: «Μαγνήτων κακά»… «την τραγωδία μετά του σατύρου και της κωμωδίας και του μίμου. ούτω πάσα μεν αισχρότης, πάσα δε απόνοια προς υπερβολήν…κλπ»
Λυσίας, Αθηναίος ρήτορας (459-377 π.Χ.) Ο τύραννος Ερατοσθένης (από τους Τριάκοντα) θανάτωσε τον αδελφό του, Πολέμαρχο. Ο Λυσίας διέφυγε στα Μέγαρα, χάνοντας μεγάλο μέρος της περιουσίας του. Δεν απόκτησε ποτέ το δικαίωμα του Αθηναίου πολίτη (αν και γεννήθηκε στην Αθήνα κατάγονταν από τις Συρακούσες) Από τον διωγμό που υπέστη, αν και επέστρεψε στην Αθήνα το 403 π.Χ, προστιθεμένων των μειονεκτημάτων της κατάταξης του ως «μέτοικου», εργάστηκε ως «λογογράφος» για να ζήσει. Έγραφε επί πληρωμή λόγους για άλλους…
Ανδοκίδης ο Κυδαθηνεύς (440- ; π.Χ.) Κατατάσσεται στους δέκα Αθηναίους ρήτορες. Κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε σκάνδαλα και εξορίστηκε. Εζησε μια περίοδο στην Κύπρο. Κατόπιν αναμίχθηκε στην υπόθεση του ακρωτηριασμού των Eρμών και της προσβολής των μυστηρίων, για την οποία κινδύνευσε με την ποινή του θανάτου. (415 π.Χ., παραμονές της Σικελικής εκστρατείας) Φυλακίστηκε, υπέστη αφαίρεση πολιτικών δικαιωμάτων (ἀτιμία) και αυτοεξορίστηκε στη Μεγαλόνησο. Επανήλθε την περίοδο του Κορινθιακού πολέμου (395-387 π.Χ.) αναλαμβάνοντας διπλωματική αποστολή στην Σπάρτη (391 π.Χ.), η οποία απέτυχε. Ο Ανδοκίδης έφυγε (μάλλον πάλι εξόριστος) για τελευταία φορά από την Αθήνα και πέθανε σε άγνωστη ημερομηνία.
ΔιαγραφήΗγήμων. Κάποιος έκανε «Γραφήν» (Μήνυση) στον κωμικό ποιητή Ηγήμονα. (5ος αι. π. Χ.) Ο Αλκιβιάδης, που ήταν φίλος του, πήγε θρασύτατα, κι έσβησε το όνομά του από τους δικαστικούς καταλόγους. Πάντως ο Ηγήμων «πήρε το μήνυμα» και έκτοτε κουβάλαγε πέτρες σε κάθε παράσταση και τις έδινε στους θεατές να τον πετροβολήσουν… Μόνο κάνοντας τον παλιάτσο επιβίωνες στη Δημοκρατία…
Διαγραφήιογένης Οι Αιγινήτες πιάσανε τον φιλόσοφο Διογένη (-323 πΧ) και τον πήγαν στην Κρήτη για να τον πουλήσουν δούλο. Στο σκλαβοπάζαρο τον ρώτησαν τι δουλειά ξέρει να κάνει. "Ανθρώπων άρχειν" απάντησε. (να κάνω τ' αφεντικό)
ΔιαγραφήΟ Διογένης ο Απολλωνιάτης (5ος αι π.Χ.) (άλλος Διογένης αυτός) έλεγε πως ο ήλιος είναι μια πορώδης μάζα που μέσα της κυκλοφορεί ζεστός αέρας. Κατ΄αυτόν, ο ζεστός αέρας ήταν ο Πατέρας κάθε Ύλης. Κατ’ αυτόν. Κατά τους υπόλοιπους, ο Ήλιος ήταν θεός και τον δίκασαν για αθεΐα.
Ο Γλύπτης Φειδίας κατηγορήθηκε πως είχε κλέψει από το χρυσάφι που του έδωσαν για να φτιάξει το Χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς. Ο πονηρός γλύπτης είχε προβλέψει την κατηγορία και είχε κάνει τα χρυσά τμήματα αποσπαστά. Τα έβγαλε, τα ζύγισε και αθωώθηκε. Οι κατήγοροί του δεν πτοήθηκαν. Του επέσυραν ότι είχε απεικονίσει τον εαυτό του και τον Περικλή πάνω στην ασπίδα της θεάς. (αυτό σημαίνει πως οι μορφές των θεών ΔΕΝ απεικόνιζαν τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων της εποχής όπως θα θέλαμε να πιστεύουμε) Λένε πως ο γλύπτης πέθανε στη φυλακή πριν τη δίκη. Αλλοι λένε πως το έσκασε στην Ολυμπία, και έτσι εξηγούν την εκεί φιλοτέχνηση του αγάλματος του Δία. Πάντως στην Ολυμπία ο γλύπτης γνώρισε τον έρωτα στο πρόσωπο ενός νεαρού αθλητή, του Παντάρκη
Αισχύλος, δραματουργός. (525/4- 456/5 π.Χ.) Κατηγορήθηκε πως αποκάλυψε στα έργα του μυστικά των Ελευσίνιων Μυστηρίων (Ποινή: θάνατος) αλλά αθωώθηκε. (Φαίνεται πως, αντίθετα, αυτός επηρέασε τα Μυστήρια, με τις λιτές στολές των ηθοποιών του, που τελικά αντικατέστησαν τις πολυτελείς στολές που χρησιμοποιούνταν μέχρι τότε, και έκαναν τους Ιεροφάντες να φαντάζουν σαν βασιλιάδες, όπως λέει ο Πλούταρχος) Πάντως, τελικά ο ποιητής υποχρεώθηκε να αυτοεξοριστεί στην Σικελία, όπου και πέθανε. Οι Αθηναίοι έδειξαν να μετανιώνουν γι αυτήν τη συμπεριφορά τους.
ΔιαγραφήΞενοφάνης ο Κολοφώνιος, Φιλόσοφος (570 – 480 π.Χ.) Κατέκρινε και γελοιοποιούσε την αρχαία θρησκεία. Τόλμησε να πει πως «Ένας θεός μέγιστος μεταξύ των θεών και των ανθρώπων. Καθόλου δε μοιάζει με τους θνητούς στο σώμα ή τη σκέψη» «Οι Αιθίοπες λένε ότι οι θεοί τους είναι μαύροι με κοντή μύτη… Οι Θράκες πως οι δικοί τους είναι γαλανομάτηδες και κοκκινοτρίχηδες.» «αν τα άλογα και τα βόδια είχαν τα χέρια και μπορούσαν να ζωγραφίσουν οι θεοί τους θα ‘μοιαζαν πολύ με άλογα και βόδια.» Διώχθηκε από την πατρίδα του, όταν ο Μήδος εισέβαλε στην Ιωνία το 546/5 π.Χ, κατέφυγε στη Κατάνη της Σικελίας, αλλά κατόπι
πουλήθηκε δούλος, και απελευθερώθηκε σε μεγάλη ηλικία.
ΔιαγραφήΖωίλος Αμφιπολίτης [....] ος επεκλήθη Ομηρομάστιξ, ότι επέσκωπτεν Ομηρον. Δι ο αυτόν διώξαντες οι εν τη Ολυμπία κατά των Σκιρωνίδων πετρών έρριψαν. Ρήτωρ δε ήν και φιλόσοφος [....]" (ΛΕΞΙΚΟ ΣΟΥΔΑΣ) Λένε πως τον σταύρωσε ο Πτολεμαίος ο Φιλάδελφος, ή ότι τον λιθοβόλησαν στην Χίο, ή πως τον έκαψαν ζωντανό στη Σμύρνη. Είναι "φυσικό" μια που ο Όμηρος θεωρείτο θεόπνευστος αφού λέει εκατό φορές πως αυτά που άδει του έχουν υπαγορευθεί από τις θεές Μούσες. Θεωρούνταν, επίσης, ο πρώτος θεολόγος, μαζί με τον Ησίοδο. Αυτή δε, ήταν η Ολυμπία και το Ολυμπιακό πνεύμα...
Διαγραφή"Πρόδικος, Κείος, φιλόσοφος δε φυσικός και σοφιστής, σύγχρονος Δημοκρίτου του Αβδηρίτου. Εν Αθήναις κώνειον πιών απέθανεν, ως διαφθείρων τους νέους". (Λεξ. Σούδας, απόσπάσματα)
Ο Αναξαγόρας ήταν φιλόσοφος και αστρονόμος. Γεννήθηκε στην Ιωνία περί το 500 π.Χ. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και έζησε εκεί επί 30 χρόνια. Επειδή διατύπωσε την θεωρία πως ο ήλιος είναι μια διάπυρη μάζα (Και συνεπώς όχι θεός με το άρμα του) κατηγορήθηκε για ασέβεια και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη, ωστε να αποφύγει την θανατική καταδίκη.
Ξενοφών (περ. 427 π.Χ.-355 π.Χ.) Αθηναίος, ιστορικός, φιλόσοφος, μαθητής του Σωκράτη, μισθοφόρος πολεμιστής… Εξορίστηκε από την Αθήνα, πιθανώς διότι πολέμησε υπό τον Σπαρτιάτη βασιλιά Αγησίλαο εναντίον των Αθηναίων στην Κορώνεια. (Είναι πιθανό ωστόσο ότι είχε εξοριστεί νωρίτερα) Οι Σπαρτιάτες τού έδωσαν περιουσία στη Σκιλλούντα, , όπου συνέγραψε την Ανάβαση. Ο γιος του πολέμησε για την Αθήνα στη Μαντίνεια, ενώ ο Ξενοφών ακόμη ζούσε, έτσι η εξορία του ανεκλήθη.
ΔιαγραφήΟ Κριτίας ήταν πολιτικός, φιλόσοφος, ποιητής, και ρήτορας της αρχαίας Αθήνας (403 π.Χ) Το 415 π.Χ. κατηγορήθηκε μαζί με τον Αλκιβιάδη, για την αποκοπή των κεφαλών των Ερμών, ένας διωγμός που θυμίζει τις καλύτερες στιγμές της Ιεράς Εξέτασης, και φυλακίστηκε. Το 407 εξορίστηκε στη Θεσσαλία, αλλά επανήλθε στην Αθήνα το 405. Το 404, μετά την υποταγή της Αθήνας από τη Σπάρτη, εκλέχτηκε ένας από τους "Τριάκοντα Τυράννους". Κατόρθωσε να εξοντώσει όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους. Οι θρησκευτικές του δοξασίες πλησίαζαν την αθεΐα.
Πυθαγόρας. Φιλόσοφος, μαθηματικός, αποκρυφιστής. (580 /572-500/490 π.Χ.) Εγκατέλειψε την Σάμο λόγω της τυραννίας του Πολυκράτη (πιθανά εξόριστος) και πήγε στην Μεγάλη Ελλάδα. (Ιταλία) Αλλά και εκεί ο Κύλων κατηγόρησε τους Πυθαγόρειους πως ετοιμάζουν τυραννίδα. Οι Πυθαγόρειοι, φαίνεται πως πράγματι στόχευαν στην κατάληψη της εξουσίας. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του θανάτου του Πυθαγόρα, πάντα όμως υπό διωγμό. Να μερικές:
ΔιαγραφήΜια ημέρα που οι Πυθαγόρειοι είχαν συγκεντρωθεί στην οικία του Μίλωνα, και ο Πυθαγόρας έλειπε σε ταξίδι προς την Σύρο, τους επιτέθηκαν. Αλλοι ιστορικοί, αναφέρουν πως και ο Πυθαγόρας βρισκόταν εκεί. Εγινε συμπλοκή όπου σκοτώθηκαν πολλοί οπαδοί του. Το οίκημα πυρπολήθηκε. Μόνον ο Άρχιππος και ο Λύσις κατάφεραν να διαφύγουν. Σαράντα συνελήφθησαν συγκεντρωμένοι στην οικία του Μίλωνα, ενώ άλλους σκότωσαν κατά τις συμπλοκές που ακολούθησαν στην πόλη. Ο Πυθαγόρας μαζί με τους υπόλοιπους διέφυγαν αρχικώς μεταβαίνοντας προς τους Λοκρούς. Αλλοι λένε πως σκοτώθηκε κατά την καταδίωξη γιατί αρνήθηκε να διαβεί ένα χωράφιμε κουκιά (τα θεωρούσε ιερά, με ψυχή ανθρώπου) Αλλοι λένε πως οι Λοκροί, φοβούμενοι πιθανό πόλεμο αρνήθηκαν να τους δεχθούν. Ο Πυθαγόρας έπλευσε τότε προς τον Τάραντα κι από εκεί προς το Μεταπόντιο. Εκεί λέγεται ότι τελείωσε τη ζωή του, ικέτης στο ιερό των Μουσών, μένοντας εκεί σαράντα ημέρες δίχως τροφή. (βέβαια, αν οι οπαδοί του είχαν εξοντωθεί δεν υπήρχε κανείς να του φέρει τροφή! Ετσι περίπου εξοντώθηκε και ο Παυσανίας στη Σπάρτη)
Δημοκίδης. Γιατρός και Πυθαγόρειος. (περ. 500 π. Χ. ) Εξάσκησε την ιατρική σε πολλά μέρη της Ελλάδας ακόμα και στην αυλή του Δαρείου. Γυρίζοντας στον Κρότωνα. την πατρίδα του, καταδιώχθηκε μαζί με τους άλλους Πυθαγόρειους. Κατέφυγε στις Πλαταιές.
ΔιαγραφήΔάμων, (Δ’ αι. π. Χ.) Πυθαγόρειος φιλόσοφος. Ο Τύραννος των Συρακουσών Διονύσιος ο νεώτερος τον καταδίκασε σε θάνατο. Παρουσιάστηκε ο φίλος του ο Φιντίας ως εγγυητής και «αντικαταστάτης» του. Τελικά ο Τύραννος συγκινήθηκε από την φιλία και την αυτοθυσία των δυο αντρών και απάλλαξε τον Δάμωνα.
Ιππασος. (Ε’ αι. μ.Χ.) Πυθαγόρειος. Σκοτώθηκε από τους ίδιους τους Πυθαγόρειους, γιατί αποκάλυψε μερικά μυστικά τους. Η ποινή ήταν αμετάκλητα θάνατος. Τότε, και σήμερα, υπάρχουν διάφοροι που ισχυρίζονται πως κατέχουν τις θεωρίες του Πυθαγόρα. Αναρωτιέμαι πως τις έμαθαν χωρίς να δώσουν τον όρκο της απόλυτης μυστικότητας. Και αν έγινε αυτό, τότε γιατί τις διαδίδουν, ή γιατί είναι ακόμα ζωντανοί; Χαχαχα!
Ο Λύσις, (μέσα του 5ου αι. π.Χ), ήταν Πυθαγόρειος φιλόσοφος από τον Τάραντα της Κάτω Ιταλίας Κατά την επανάσταση των δημοκρατικών στον Κρότωνα (430-420 π.Χ.) υπό τον Κοίλωνα τον Κροτωνιάτη, στην επίθεση που έκαναν κατά των Πυθαγορείων, και την πυρπόληση της οικίας του Μίλωνος (όπου συνεδρίαζαν Πυθαγόρειοι, συζητώντας πολιτικά θέματα) μόλις που κατάφερε να διαφύγει και να σωθεί με τον Φιλόλαο, ενώ όλοι οι άλλοι που βρίσκονταν στην οικία βρήκαν το θάνατο. Κατέφυγε στην Αχαΐα και από εκεί στη Θήβα, όπου παρέμεινε μέχρι το θάνατό του (390 π.Χ.)
ΔιαγραφήΤίμαιος, ιστορικός και Γεωγράφος. (346-250 π. Χ.) Γιός του τυράννου του Ταυρομενίου Ανδρόμαχου. Εξορίστηκε και έζησε στην Αθήνα
Αντιφών. Ποιητής (περ. 400 π. Χ.) Εκτελέστηκε από τον τύραννο των Συρακουσών Διονύσιο τον Πρεσβύτερο. Οι λόγοι δεν είναι σαφείς.
Διοκλής ο Συρακούσιος. (Ε’ αι. π. Χ.) Ρήτορας. Θέλησε να επιβάλλει δημοκρατικούς νόμους στην πατρίδα του και τον εξόρισαν. Επέστρεψε και αυτοκτόνησε μπρος στην «Εκκλησία του Δήμου»
Ο Διότιμος, που έγραψε τα βιβλία εναντίον του Επικούρου καταδιώχτηκε και σκοτώθηκε από τον Επικούρειο Ζήνωνα, όπως λέει ο Δημήτριος από τη Μαγνησία στα Ομώνυμά του.(Αθήναιος, Δειπνοσοφιστών ΙΓ’)
ΔιαγραφήΒακχυλίδης (505-430 π.Χ.) Ποιητής. Ηταν από την Κέα και βρίσκονταν στην αυλή του Τυράννου των Συρακουσών Ιέρωνα. Εκδιώχθηκε από εκεί όταν ο Ιέρων σκοτώθηκε. Το γεγονός πως δεν επέστρεψε στην Κέα, η οποία μάλιστα τιμούσε τον Πίνδαρο αντί γι αυτόν, φανερώνει πως πρέπει να είχε εξοριστεί και από εκεί.
Εχεκράτης, Πυθαγόρειος φιλόσοφος. (Ε’ αι. π. Χ.) Καταδιώχτηκε ως Πυθαγόρειος στη Μεγάλη Ελλάδα και κατέφυγε στη Φλιούντα. Ηταν ένας από τους δάσκαλους του Πλάτωνα.
Πλάτων, φιλόσοφος. (427 π.Χ.–347 π.Χ.) Οι περισσότεροι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι προσπαθούσαν να προωθήσουν τις απόψεις τους μέσω μια «φωτισμένης Δεσποτείας», «Τυραννίας» όπως την έλεγαν τότε. Η συνεννόηση με, ή η διαφώτιση, του θρησκόληπτου και συμφεροντολόγου «Δημοκρατικού» όχλου κρίνονταν αδύνατη… Ετσι, ο φιλόσοφος Δίων, μαθητής του Πλάτωνα, έφερε τον φιλόσοφο στις Συρακούσες, όπου ο Πλάτων προσπάθησε να μεταδώσει τις ιδέες του στον Τύραννο Διονύσιο τον Πρεσβύτερο. Μάταιος κόπος… Ο Διονύσιος θεωρούσε τον εαυτό του μεγάλο ποιητή και φιλοξενούσε ποιητές και φιλοσόφους για να τον κολακεύουν, και δεν ανεχόταν τις επικρίσεις τους. Οι δυο άντρες τσακώθηκαν άσκημα, και ο Διονύσιος έδωσε κρυφή εντολή στον πρεσβευτή της Σπάρτης να «περιποιηθεί» τον Πλάτωνα. Ο Σπαρτιάτης, κατά το ταξίδι της επιστροφής, πούλησε τον φιλόσοφο για δούλο στην Αίγινα!!! Από εκεί τον εξαγόρασε ο φιλόσοφος Αννίκερις. Και σ’ ανώτερα!
Δίων ο Συρακούσιος. (409-354 π.Χ.) Φιλόσοφος. Συγγενής του Τυράννου των Συρακουσών Διονύσιου του πρεσβύτερου, προσπάθησε να τον επηρεάσει με τις φιλοσοφικές του αρχές. Εφερε εκεί και τον δάσκαλό του, τον Πλάτωνα, με συνέπεια την υποδούλωση του Αθηναίου φιλόσοφου. Όταν ήρθε στην αρχή ο Διονύσιος ο νεώτερος, ο Δίων εξορίστηκε. Κατέφυγε στην Αθήνα, όπου αποφάσισε να ανατρέψει τον Τύραννο. Εγινε κανονικός πόλεμος, ο Δίων νίκησε και κατέλαβε την αρχή στις Συρακούσες, τον ανέτρεψαν, αλλά επανήλθε γιατί μετά από αυτόν επικράτησε χάος. Τελικά δολοφονήθηκε από Ζακυνθινούς μισθοφόρους που ήταν στις διαταγές του Αθηναίου Κάλιπου.
ΔιαγραφήΦίλιστος, Ιστορικός.(434-356 π.Χ.) Ενώ βοήθησε τον Διονύσιο Α' να καταλάβει την εξουσία, ο Τύραννος τον εξόρισε στην Ήπειρο. Ανακλήθηκε από τον Διονύσιο Β' για να τον βοηθήσει στη διαμάχη του με τον Δίωνα. Νικήθηκε όμως σε ναυμαχία και αυτοκτόνησε.
Μέγα ψώνιο ο Διονύσιος των Συρακουσών. Είχε καβαλήσει το καλάμι και παρίστανε τον ποιητή (βρε ποιον μου θυμίζει…) Ο ποιητής Φιλόχορος (435- π. Χ.) που ήταν απελεύθερος δούλος, άκουσε μερικά ποιήματα του Τυράννου, και του είπε καθαρά πως δεν πιάνουν διάρα. Ο Διονύσιος είπε να τον πάνε στα φοβερά λατομεία των Συρακουσών, όπου πέθαιναν χιλιάδες δούλοι από τις φριχτές συνθήκες εργασίας εκεί. Τον άφησε εκεί για λίγο, να τρομάξει, έγραψε καινούργια ποιήματα, και τον φώναξε να τα ακούσει. «Πήγαινέ με πίσω στα λατομεία» απάντησε ο Φιλόχορος…
Καλλίστρατος. Ρήτορας (-361 π. Χ.) Ηταν το πρότυπο και το ίνδαλμα του Δημοσθένη… Είχε πάει στην Σπάρτη, και με έναν φοβερό λόγο έπεισε τους Σπαρτιάτες να ειρηνεύσουν με την Αθήνα. Όταν όμως η Σπάρτη δεν έστειλε βοήθεια στην Αθήνα στον πόλεμό της με την Θήβα, οι Αθηναίοι εξόρισαν τον Καλλίστρατο. Πήγε στους Δελφούς και ρώτησε αν μπορεί να γυρίσει πίσω. Η Πυθία απάντησε πως θα «τεύξεται των νομίμων» θα πάρει ότι είναι νόμιμο… Εχοντας εμπιστοσύνη στο δίκιο του, και στον Απόλλωνα, ο ρήτορας γύρισε στην Αθήνα. Τον έσυραν από τον βωμό των δώδεκα θεών όπου είχε καταφύγει ως ικέτης και τον εκτέλεσαν.
ΔιαγραφήΕυκράτης. Ρήτορας (Δ’ αι π. Χ.) Με την επικράτηση των Μακεδόνων έπρεπε να παραδοθεί στον Αντίπατρο. Φυλακίστηκε, δραπέτευσε, τον έπιασαν και τον θανάτωσαν με βασανιστήρια.
Αριστοτέλης, Φιλόσοφος. ( 384 - 322 π.Χ. ) Επειδή ήταν προσκολλημένος στον Αλέξανδρο τον Μέγα, το ιερατείο της Αθήνας, με εκπρόσωπό του τον ιεροφάντη της Ελευσίνιας Δήμητρας Ευρυμέδοντα, και η σχολή του Ισοκράτη, με το Δημόφιλο, κατηγόρησαν τον Αριστοτέλη για ασέβεια ("γραφή ασεβείας"), επειδή είχε ιδρύσει βωμό στον Ερμία, είχε γράψει τον ύμνο στην Αρετή και το επίγραμμα στον ανδριάντα του Ερμία, στους Δελφούς, χρησιμοποιώντας το «ιερό» μέτρο του Παιάνα, που ήταν αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα…. Η ποινή ήταν θάνατος! Ο Αριστοτέλης έφυγε για τη Χαλκίδα, προτού γίνει η δίκη του (323 π.Χ.) Ο Ερμίας είχε σκοτωθεί από τους Πέρσες. Ο φιλόσοφος πέθανε λίγο μετά, το 322 π.Χ. στη Χαλκίδα, από στομαχικό νόσημα, μέσα σε θλίψη και μελαγχολία.
ΔιαγραφήΟ ρήτορας Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.) ανήκε, αντίθετα με τον Δημοσθένη στη φιλομακεδονική μερίδα, αλλά… «περιέργως», οδηγήθηκε και αυτός στην αυτοκτονία. Οι ανθρωποφαγικές τάσεις της αρχαίας «Δημοκρατίας» ήταν, πράγματι, ασυγκράτητες Σύμφωνα με την παράδοση αυτοκτόνησε με λιμοκτονία, όταν έμαθε την ήττα των Αθηναίων από τον Φίλιππο στην μάχη της Χαιρώνειας. Πολλοί το αμφισβητούν, μια που ήταν φιλομακεδών, αλλά ας σκεφτούμε πως ο Ισοκράτης δεν επιθυμούσε την ήττα της πατρίδας του, αλλά την ένωση των Ελλήνων…
Δημοσθένης. Ο μεγαλύτερος ρήτορας της αρχαίας Ελλάδας, ο Δημοσθένης, είχε, φυσικά, βίο περιπετειώδη. (384-322 π.Χ.) Πρώτα – πρώτα, χάνοντας τον πατέρα του, οι κηδεμόνες του καταχράστηκαν την πατρική του περιουσία. Ανήκε στην αντιμακεδονική μερίδα εκφωνώντας τους περίφημους [αντι]»Φιλιππικούς», έτσι, με την επικράτηση των Μακεδόνων, το 324 π.Χ. εξορίζεται από την Αθήνα, γιατί κατηγορήθηκε πως βοήθησε καταχραστή των χρημάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Άρπαλο. Μετά το θάνατο του Στρατηλάτη, οι Αθηναίοι, τον ανακάλεσαν από την εξορία, αλλά αναγκάστηκε να φύγει ξανά με την επάνοδο των Μακεδόνων. Παίρνοντας το δρόμο της εξορίας, ο ρήτορας Δημοσθένης προσευχήθηκε στην Αθηνά: "Δέσποινα πολιούχε, πως σου αρέσουν αυτά τα τρία φοβερά θηρία, το φίδι, η κουκουβάγια και ο λαός;" Οι στρατιώτες του Αντίπατρου τον βρήκαν να έχει καταφύγει στο ναό του Ποσειδώνα στην Καλαβρία. Για να αποφύγει τον θάνατο με βασανιστήρια, αυτοκτόνησε με δηλητήριο. Καλά κρασά Ελληνες…
Κτλ κτλ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ :
Διαγραφή[2.50.1] Άλλωστε, όλων σχεδόν των θεών τα ονόματα έχουν έρθει στην Ελλάδα από την Αίγυπτο. Το γεγονός ότι έγινε έτσι, ότι δηλαδή ήρθαν από τους βαρβάρους, το εξακρίβωσα χάρη στις έρευνές μου· και έχω τη γνώμη ότι ήρθαν κυρίως από την Αίγυπτο. [2.50.2] Γιατί εκτός από του Ποσειδώνα και των Διοσκούρων, πράγμα που το ανέφερα και προηγουμένως, καθώς επίσης της Ήρας, της Εστίας, της Θέμιδας, των Χαρίτων και των Νηρηίδων, τα ονόματα των άλλων θεών των Αιγυπτίων υπάρχουν από πάντα στην Αίγυπτο. Λέω πάντως ό,τι λένε οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι. Όσο για τα ονόματα των θεών που οι Αιγύπτιοι λένε ότι δεν τα γνωρίζουν, τα έβγαλαν, έχω τη γνώμη, οι Πελασγοί, με εξαίρεση τον Ποσειδώνα: αυτόν τον θεό οι Αιγύπτιοι τον έμαθαν από τους Λίβυους. [2.50.3] Γιατί μόνο οι Λίβυοι, και κανένας άλλος, κατείχαν εξαρχής το όνομα του Ποσειδώνα και τιμούν ανέκαθεν αυτόν τον θεό.
Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΩΝ 12ΘΕΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΣΟΝΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΩΡΟΣ ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΔιαγραφήΟ ΜΑΣΟΝΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΩΝ 12ΘΕΙΣΤΩΝ-ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…
ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ;
Η ίδια η Πυθία είπε πως ο Απόλλωνας
δεν γεννήθηκε στη Δήλο!
https://greeksagainstnwodotcom.wordpress.com/2011/12/30/%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%89%CE%BD-12%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF/
ΔιαγραφήΗ Αστάρτη ήταν η κυριότερη θεότητα της Σιδώνος και ταυτόχρονα όλων των Φοινίκων, «θεά της Συρίας και της Κύπρου», αντίστοιχη με την Ίσιδα των Σουμερίων, την Ishtar των Βαβυλωνίων, την Hathor και την Ίσιδα των Αιγυπτίων και την Αφροδίτη των Ελλήνων. Λατρευόταν σαν δημιουργός των θεών, Μητέρα Γη, θεά του έρωτα, της γονιμότητας, της αφθονίας, των ζώων και του πολέμου, φοβερή στις μάχες και πάντα νικήτρια. Στην Αίγυπτο λατρευόταν και σαν κυρά των αλόγων και των πολεμικών αρμάτων, προστάτιδα των φαραώ κατά τη διάρκεια της μάχης. Στην τέχνη, η Αστάρτη αποδιδόταν ως γυμνή γυναίκα, ως κουροτρόφος και ως πολεμίστρια, συνήθως πάνω σε άρμα που το έσερναν λιοντάρια.
Σύμφωνα με τις μυθολογίες ανατολικών λαών, η Αστάρτη ήταν ερωμένη του Ταμμούζ - Άδωνι, σύζυγος ή σύντροφος του Βάαλ, θεού της καταιγίδας, της βροχής και της αφθονίας, και μητέρα του Αστάρτ. Κατά την Ελληνιστική εποχή ήταν γνωστή και ως Αφροδίτη - Αστερία, μητέρα του θεού Μελκάρτ.
Η Αστάρτη λατρεύτηκε σε όλη σχεδόν την Ανατολή, και στην Κύπρο. Τα πιο σημαντικά της ιερά βρίσκονταν στη Βύβλο, στη Σιδώνα, στην Τύρο, στη Μέμφιδα κ.α. Ένας μύθος αναφέρει ότι το ιερό της θεάς στην Καρχηδόνα ιδρύθηκε από την Ελίσσα ή Διδώ, αδελφή του Κυπρίου Πυγμαλίωνος, η οποία μετέφερε μαζί της από την Κύπρο τον αρχιερέα της Αστάρτης και 80 ιερόδουλες.
Οι Μενδήσιοι θεωρούν ότι ο Παν είναι ένας από τους οκτώ θεούς, και υποστηρίζουν ότι οι οκτώ θεοί δημιουργήθηκαν πριν από τους δώδεκα. [2.46.2] Και το ομοίωμα του Πάνα ζωγράφοι και αγαλματοποιοί το κατασκευάζουν όπως ακριβώς και οι Έλληνες, δηλαδή με πρόσωπο γίδας και πόδια τράγου, και όχι βέβαια επειδή θαρρούν ότι έτσι είναι: το ξέρουν ότι είναι ίδιος με τους άλλους θεούς. Για ποιό λόγο όμως τον παριστάνουν έτσι, θα προτιμούσα να μην το πω. [2.46.3] Σέβονται πάντως οι Μενδήσιοι και τις γίδες και τους τράγους, και περισσότερο τους τράγους, και ανάμεσά τους οι γιδοβοσκοί κατέχουν τιμητική θέση· από τους τράγους μάλιστα τιμούν ιδιαίτερα έναν, που όταν πεθάνει, μεγάλο πένθος κηρύσσεται σε όλον τον Μενδήσιο νομό. [2.46.4] Στα αιγυπτιακά μάλιστα τόσο ο τράγος όσο και ο Παν λέγονται Μένδης. Επί των ημερών μου πάντως έγινε κάτι τερατώδες: τράγος έσμιξε με γυναίκα, και μάλιστα μπροστά στα μάτια του κόσμου.
ΔιαγραφήΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΪΩΝ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΥΤΗ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ.
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΗΔΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΝ ΒΛΕΠΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαυλος Καστρουνης24 Ιουλίου 2023 στις 4:26 μ.μ.
Τελικα ο Θεος δεν προστατεψε τα μαγαζια του ουτε στη Ροδο καθως καηκαν εκκλησιες και μοναστήρια.Αν βεβαια ειχαν σωθει απο την φωτια θα βγαιναν οι σχιζοφρενεις χριστιανοταλιμπαν και θα μιλαγαν για θαυμα.Φυσικα κανενας ψευτοαγιος δεν εσβησε ποτε καμμια φωτια ουτε η στρατηγος που δεν πολεμησε σε καμμια μαχη .Πληρωνουμε 15.000 κοπροσκυλα παπαδες κατι που δεν συμβαινει σε καμμια χωρα της Ευρωπης.Διαχωρισμος κρατους και εκκλησιας τωρα .
Τωρα θα μπει ο πληρωμενος αλητηριος και θα παει την κουβεντα σε ασχετα θεματα ο μπασταρδος.
Ανώνυμος20 Ιουλίου 2023 στις 4:46 μ.μ.
Η μονη εκκλησια που φωτιζει ειναι αυτη που καιγεται τζουτζουκο.Ειδες που εγινα κι εγω προφητης;
ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΛΕΧΡΙΤΗ
ΔιαγραφήΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΕΒΡΑΙΕ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΨΕΥΤΟΑΓΙΟΣ ΣΟΥ ΔΕ ΣΒΗΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΩ.
ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΔΩ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΘΕΟ ΣΟΥ.
Ο Δίας είναι που ρίχνει κεραυνούς!!!
ΔιαγραφήΠόσο μαλακας είσαι ρε Κωστάκη;;;
ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΕ ΡΟΥΦΙΑΝΕ ΕΒΡΑΙΕ ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ.ΜΑΛΑΚΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΒΛΑΚΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΑ ΣΕ ΠΗΔΑΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ ΠΟΥΤΑΝΟΓΕΝΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΦΡΩΣ.
ΔιαγραφήΚαθως η φωτια πουξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στην Βοιωτία μαίνεται, ένας ιερέας στο χωριό Πρόδρομος επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο για να «ξορκίσει» την πύρινη λαίλαπα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως φαίνεται και στα φωτογραφικά στιγμιότυπα, ο παπάς ο οποίος λειτουργεί στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία γυρνά στους δρόμους της περιοχής με μια εικόνα στα χέρια ενώ προσεύχεται να σβήσει η πυρκαγιά.
Μάλιστα, έψαλε μαζί με τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς προτού πραγματοποιήσει περιφορά της εικόνας ώστε να μην μπει η φωτιά στο χωριό
.ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ: Για τους θεούς, δεν μπορώ να ξέρω ούτε αν υπάρχουν ούτε αν δεν υπάρχουν ούτε ποια είναι η μορφή τους. Γιατί πολλά πράγματα εμποδίζουν τη γνώση: το γεγονός ότι πολλά πράγματα είναι άδηλα και δεν φαίνονται και η συντομία της ανθρώπινης ζωής].» Στον Μένωνα του Πλάτωνα ο Σωκράτης αναφέρει πως ο Πρωταγόρας γνώρισε τιμές μέχρι το θάνατό του, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΑΠΑΡΕΣ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστο ρε μαλακά Κωστάκη σε ξεφτιλισε και σε ξεφτιλιζει συνέχεια.
ΔιαγραφήΈχασε η Α.Ε. Κωνσταντινούπολης και νευριάσες κοριτσάρα;
Ξέρεις για τούς αρχαίους όσο ξέρουν και οι επιπεδιστες για τη γη.
ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο μαλακίες και παραχαράξεις.
Αντε σάλτα γαμησου στη πατρίδα σου τη Τουρκία