ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΪΚΟ ΠΡΟΗΛΘΕ Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΓΙΑΧΒΕ!!ΑΕΤΟΣ ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για δικεφαλοσ αετοσ ΣΥΜΒΟΛΟ ΔΙΟΣ

Στη Βίβλο ο αετός εκφράζει τη θεϊκή δύναμη, την εξουσία και την προστασία, που παρέχει ο θεός στον αγαπημένο του εβραϊκό λαό: «
Διεμέριζεν ο  Υψιστος έθνηως διέσπειρεν υιούς  Αδάμέστησεν όρια εθνών κατά αριθμόν αγγέλων Θεούκαι εγεννήθη μερίς Κυρίουλαός αυτού  Ιακώβσχοίνισμα κληρονομίας αυτού  ΙσραήλΑυτάρκησεν αυτόν εν γη ερήμωεν δίψει καύματοςεν γη ανύδρω· εκύκλωσεν αυτόν και επαίδευσεν αυτόν και διεφύλαξεν αυτόν ως κόρην οφθαλμούως αετός σκεπάσαι νοσσιάν αυτού και επί τοις νεοσσοίς αυτού επεπόθησεδιείς τας πτέρυγας αυτού εδέξατο αυτούς και ανέλαβεν αυτούς επί των μεταφρένων αυτού.» («Δευτερονόμιον», λβ΄ 8-11.)



Ο αετός παρουσιάζει κοινά στοιχεία με το λιοντάρι· όπως το λιοντάρι θεωρείται ο βασιλιάς των ζώων, έτσι και ο αετός στην παραδοσιακή εβραϊκή τέχνη παρουσιάζεται ως ο βασιλιάς των πουλιών. Μυστικιστικά σύμβολα ζωικών αναπαραστάσεων, κυρίως του αετού, υπάρχουν σε ιερά εβραϊκά σκεύη, σε καλύμματα βιβλίων της Τορά, σε επτάφωτες κι εννεάφωτες λυχνίες (μενορά και χανουκιγιά) και σε διακοσμήσεις συναγωγών. Εκτός όμως από τον απλό αετό, σε παλαιές ανά τον κόσμο εβραϊκές συναγωγές και εβραϊκά μουσεία έχουν βρεθεί και δικέφαλοι αετοί, όπως ο εικονιζόμενος από τη συναγωγή του Χόντοροβ, που ανακαινίστηκε πρόσφατα με την αρωγή του Εβραϊκού Μουσείου Διασποράς του Τελ Αβίβ.


     δικέφαλος αετός, παραδοσιακό εβραϊκό σύμβολο,
από τη συναγωγή του Χόντοροβ.
Στην πινακίδα αναγράφεται σε εβραϊκή γραφή το όνομα «Γιαχβέ».



Ο δικέφαλος αετός στην εβραϊκή παράδοση συμβολίζει την μάχη μεταξύ του εβραϊκού Θεού και του (επίσης εβραϊκού) Σατανά. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο δικέφαλος αετός απεικονίζεται με μια κορώνα επάνω κι ανάμεσα από τα δύο κεφάλια, η οποία δεν συμβολίζει κάποια επίγεια βασιλεία αλλά την επουράνια βασιλεία του Γιαχβέ.
    
Τα γράμματα της πινακίδας εμπρός από τον εικονιζόμενο δικέφαλο αετό της συναγωγής αποτελούν την τετραγράμματη εβραϊκή γραφή του ονόματος του Θεού, ΓιαχβέΤο όνομά του ο Γιαχβέ το αποκάλυψε ο ίδιος στον περιούσιο λαό του μέσω του Μωυσή:  «Και είπε Μωυσής προς τον Θεόν· Ιδού εγώ εξελεύσομαι προς τους υιούς  Ισραήλκαι ερώ προς αυτούς· ο Θεός των πατέρων ημών απέσταλκέ με προς υμάςερωτήσουσί με· τι όνομα αυτώτι ερώ προς αυτούς; Kαί είπεν ο Θεός προς Μωυσήν λέγων· είμαι ο Γιαχβέκαι είπεν· ούτως ερείς τοις υιοίς  Ισραήλ.» Έξοδος», γ  13-14.)


Δικέφαλος αετός: καμμία σχέση με την ελληνική παράδοση
Ρωμιορθόδοξοι απολογητές, στην προσπάθειά τους να «αποδείξουν» την δήθεν συνέχεια κι ομαλή μετάβαση στο χριστιανισμό, υποστηρίζουν, ότι ο δικέφαλος αετός αποτελεί αρχαίο ελληνικό σύμβολο κι απεικονίζει τους δύο αετούς του Δία, οι οποίοι σύμφωνα με τη μυθολογία πέταξαν ο ένας προς την ανατολή κι ο άλλος προς τη δύση και συναντήθηκαν επάνω από τους Δελφούς. Σε αυτή την περίπτωση όμως έχουμε δύο αετούς κι όχι έναν δικέφαλο· εξ άλλου ουδεμία αρχαία ελληνική παράσταση έχει ανευρεθεί, που να απεικονίζει δικέφαλο αετό.

Ο δικέφαλος αετός αποτελεί ένα καθαρά ανατολικό σύμβολο, το οποίο υιοθετήθηκε από τους εβραίους κι αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της παράδοσής τους.
 




Εμβλήματα με δικέφαλους αετούς των:
1. Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος.
2. Βυζαντίου.
3. Αθωνικής Πολιτείας.
4. Οικουμενικού Πατριαρχείου.
5. Ποδοσφαιρικής ομάδας Π.Α.Ο.Κ..
6. Γενικού Επιτελείου Στρατού. 
7. Ο δικέφαλος αετός επάνω από τον Παρθενώνα.


Η υιοθέτηση του δικεφάλου στο Βυζάντιο
Ο δικέφαλος αετός σε κίτρινο «φόντο» καθιερώθηκε στην βυζαντινή σημαία από τον –μη έλληνα– αυτοκράτορα Ισαάκ Κομνηνό (11ος αι.), ο οποίος ήθελε να κυβερνήσει «υπό την ηθική του προστασία». Το ίδιο ακριβώς έμβλημα χρησιμοποίησε και το Πατριαρχείο (προσθέτοντάς του μία ποιμαντορική ράβδο στο αριστερό πόδι κι ένα αυτοκρατορικό σκήπτρο στο δεξί) κι ο –επίσης μη έλληνας– Θεόδωρος Α΄ Λάσκαρις (13ος αι.) στο Δεσποτάτο της Νίκαιας. (Διαβάστε στην "Ελεύθερη Έρευνα": Ούτε ένας έλληνας βυζαντινός αυτοκράτορας!.) Αργότερα προστέθηκε μία ρομφαία στο δεξί πόδι και μία υδρόγειος με σταυρό στο αριστερό, ενώ παράλληλα μεγάλωσαν οι πτέρυγες, άνοιξαν τα ράμφη, με τη γλώσσα να κρέμεται, σημάδι απειλητικότητας. Η σημαία αυτή διατηρήθηκε μέχρι το 1.261, οπότε προστέθηκε και μία κορώνα επάνω από τα δύο κεφάλια.
    
Οι εβραίοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το δικέφαλο αετό ως συνέχεια της παράδοσής τους, αλλά και προκειμένου να δείξουν τη στενή σχέση των δύο θρησκειών, ιουδαϊσμού και χριστιανισμού. Το σχετικά πρόσφατα ιδρυθέν Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος στην Αθήνα έχει ως έμβλημα το δικέφαλο αετό. Η Εκκλησία, πιστή επίσης στην εβραϊκή της παράδοση, χρησιμοποιεί το ίδιο έμβλημα κι έχει γεμίσει τους χριστιανικούς ναούς κι όλα τα ναΐδρια της Ελλάδας με κίτρινες σημαίες με δικέφαλους αετούς. Η Αθωνική Πολιτεία χρησιμοποιεί επίσης το δικέφαλο αετό ως έμβλημα αλλά και διάφοροι φορείς του σύγχρονου κράτους, όπως το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σωματεία, ενώσεις, αθλητικοί σύλλογοι (Α.Ε.Κ. = Αθλητική Ένωση Κωνσταντινούπολης, Π.Α.Ο.Κ. = Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών κ.ά.) κ.λπ., οι οποίοι θεωρούν, ότι ο δικέφαλος αετός αποτελεί κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι βυζαντινιστές συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για τον περαιτέρω αποπροσανατολισμό των ρωμιών κι έτσι δεν δίστασαν να τοποθετήσουν το αλλότριο αυτό σύμβολο ακόμη κι επάνω από τον Παρθενώνα στο εξώφυλλο του περιοδικού «Ορθόδοξα Αστυνομικά Μηνύματα» (βλ. παραπάνω εικόνα), το οποίο επισήμως διανέμεται σε όλους τους αστυνομικούς.



ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Οι εβραίοι είναι ένας λαός, ο οποίος εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα στο προσκήνιο της Ιστορίας, χωρίς να έχει να επιδείξει αξιόλογα πολιτιστικά επιτεύγματα. Λογικό είναι λοιπόν, να έχουν λάβει πλήθος στοιχείων από άλλους προγενέστερους πολιτισμένους λαούς.






Ο δικέφαλος αετός στους Χεταίους.
(1.800 π.Χ., αποτύπωμα σφραγίδας, Μουσείο Μπογάζκιοϊ.)
    

Η πολιτικοθρησκευτική βυζαντινή εξουσία δια του χριστιανισμού έθεσε υπό διωγμόν ο,τιδήποτε ελληνικό κι υιοθέτησε ο,τιδήποτε εβραϊκό. Εβραϊκή είναι η χριστιανική αρχιτεκτονική (στοιχεία της οποίας μπορεί να είχαν δανεισθεί πρωτύτερα οι εβραίοι από την Ανατολή, εβραϊκή είναι η βυζαντινή μουσική (στοιχεία της οποίας μπορεί να είχαν δανεισθεί οι εβραίοι πρωτύτερα από την Ανατολή ή και από τους έλληνες, βλ. Βυζαντινή μουσική: Η αυθεντική συνέχεια της εβραϊκής»), έβραϊκές είναι οι χριστιανικές εορτές Χριστούγεννα-Χανουκά, Πάσχα-Πεσάχ, (βλ. Εβραϊκό Πεσάχ – χριστιανικό Πάσχα»),  Πεντηκοστή-Σαβουώτ (άσχετα αν ορισμένες από αυτές έχουν δανεισθεί από αλλού παλαιότερα λατρευτικά στοιχεία) κ.λπ..





Ο δικέφαλος αετός υπήρχε και στη νεολιθική Κίνα (από το βιβλίο «Sculpture of Prehistoric China», Χονγκ-Κονγκ.)
    


Αν κάποιος λαός είχε χρησιμοποιήσει κάτι στο παρελθόν, το οποίο το υιοθέτησε το Βυζάντιο, αυτό δεν σημαίνει ότι το Βυζάντιο είναι συνεχιστής της παράδοσης αυτού του λαού. Ο,τι πήραν οι βυζαντινοί, από τους εβραίους το πήραν, άσχετα από ποιόν το είχαν πάρει πρωτύτερα οι εβραίοι. Αν οι εβραίοι είχαν για παραδοσιακό σύμβολο έναν τρικέφαλο αετό, τον οποίο είχαν πάρει από τους εσκιμώους για παράδειγμα, τρικέφαλος αετός θα ήταν το σύμβολο του Βυζαντίου. (Ι.Δ.)

ΑΕΤΟΣ ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΑ 



ΚΑΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ!!
Στις πολύχρυσες Μυκήνες και στους Μυκηναίους προγόνους μας ήταν σύμβολο εξουσίας.
Το χρησιμοποιούσαν πριν 3500 χρόνια κα φυσικά για να απολήξει σε σύμβολο υπήρχε και στην κοινωνική θεώρηση των Ελλήνων προγόνων μας. Κατά καιρούς γράφονται διάφορα θεωρήματα κυρίως ελληνόφωνων υπηκόων αυτής της χώρας για την ανατολίτικη προέλευση του από τους Χετταίους οι οποίοι όμως είχαν εξέλιξη από το 1350 -1300 πριν στα βάθη της Μκράς Ασίας αλλά και σε διάφορους άλλους λαούς που δεν υπάρχουν πια και έχουν εξαφανιστεί στο διάβα του χρόνου. Ίσως δεν είναι και καθόλου τυχαίο ότι τα θεωρούμενα « αποκτήματα » των ελλήνων προέρχονται από λαούς που δεν υπάρχουν πια αλλά και καθόλου τυχαίο ότι οι Έλληνες είναι ίσως ο αρχαιότερος λαός στον κόσμο με ενιαία υπόσταση και θεώρημα . Εδώ όμως σχεδόν καθημερινά αποδεικνύεται ότι η αλήθεια υπάρχει και πέρα από αυτούς .Το σύμβολο του δικέφαλου αετού, όμως το χρησιμοποιούσαν οι Μυκηναίοι στις Μυκήνες ήδη από το τέλος του 1600 πΧ Τουλάχιστον 300 χρόνια νωρίτερα …;από τους Χετταίους και για να φτάσει να κοσμεί και να συμβολίζει ένα σημαίνον ελληνικό πρόσωπο κάποιοι αιώνες θεώρησης είναι βέβαιο ότι θα προϋπήρξαν. !!! Ο δικέφαλος αετός λοιπόν εν ουσία καθόλου τυχαία δεν υπήρξε ανώτερο σύμβολο της Ελληνικής Αυτοκρατορίας !!!!.

Όπως εκτίθεται στο ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


ΧΡΥΣΟ ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΟ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΕΛΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΖΕΥΓΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΙΚΩΝ ΑΕΤΩΝ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.-ΜΥΚΗΝΕΣ ΤΑΦΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Α ΤΑΦΟΣ V 16ος ΑΙΩΝΑΣ πριν ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΥΡ. Π 689 ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ο δικέφαλος αετός ήταν σε τάφο έλληνα βασιλέα στις Μυκήνες και δεν βρέθηκε σε διφορούμενο χώρο αλλά σε χώρο που φτιάχτηκε για να συνοδεύσει ανώτατο άρχοντα στον άλλο κόσμο , σύμβολο υπέρτατο δηλαδή και πράγμα πολύτιμο και για τον νεκρό άνακτα αλλά και για τους έλληνες που τον τοποθέτησαν στον τελευταίο και σημαντικό χώρο .Χωρίς καμιά αμφισβήτηση λοιπόν έχουμε ένα σύμβολο των ελλήνων να χρησιμοποιείται πριν 3500 χρόνια , αλλά και το ίδιο σύμβολο να κυματίζει μετά από 2500 χρόνια στα φλάμουλα των απογόνων αυτών των Ελλήνων.

Ένα σημαντικό πράγμα που δεν είναι πολυσυζητημένο είναι ότι , σήμερα ανακαλύπτουμε μινωϊκά και μυκηναϊκά και αρχαϊκά και κλασικά στοιχεία μέσα από επιμελημένες αλλά και τυχαίες ανασκαφές , αρκετές από αυτές μάλιστα έχουν ήδη συληθεί σε αρχαίους χρόνους, αυτές λοιπόν οι ανακαλύψεις δεν μπορεί να γίνονται μόνον στις μέρες μας πράγμα που σημαίνει ότι οι προηγούμενες γενεές γνώριζαν αρκετά στοιχεία ,εκτός από την γραμματεία, για τους προγόνους τους και η συνέχεια του Γένους των Ελλήνων είναι μια μεταστοιχείωση φιλοσοφίας και πράξης. Μέσα στην πράξη μπορούμε να θεωρήσουμε λοιπόν είναι ότι η γνώση αυτή μεταφέρθηκε μέσα από ευρήματα αιώνων. Τα ευρήματα αυτά λοιπόν τα μεταστοιχείωσαν οι προγονοί μας στο δικό τους ανθρωποκεντρικό σύστημα γνωρίζοντας τις ρίζες τους και εντάσσοντας τες στο δικό τους ανά τους αιώνες περιβάλλον .Οπως βλεπετε ο δικεφαλος Αετος ειναι Ελληνικος και ειναι ακομα μια κλοπη των ξενοφερτων Ιουδαιοχριστιανών απο τους Ελληνες προγονους μας!!!

1 σχόλιο:

  1. Και κάποιοι προσκυνάμε τον δικέφαλο καθε Κυριακή και Δευτέρα τον βρίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή