ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Να "περάσει" από τη Βουλή



Να  περάσει  από τη Βουλή
Την πρόθεσή του να εισηγηθεί προς την κυβέρνηση, όλες οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά, να περάσουν τελικά μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία και ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, εκδήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος εν μέσω ογκούμενων αντιδράσεων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα μέσω του οποίου προωθούνται σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Το μεσημέρι της Δευτέρας και ενώ οι πιέσεις συνδικαλιστικών φορέων και οργανώσεων αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης συνέχιζαν αμείωτες, ο Υπουργός Εργασίας εκδήλωσε την πρόθεσή του να εισηγηθεί προς την κυβέρνηση, ώστε όλες οι προβλέψεις του Προεδρικού Διατάγματος για τα εργασιακά να περάσουν τελικά από την κοινοβουλευτική βάσανο και ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Οπως διευκρίνιζαν συνεργάτες του Υπουργού, ο κ. Λοβέρδος δεν θεωρεί ότι η θέσπιση των εργασιακών αλλαγών μέσω του Προεδρικού Διατάγματος συνιστά θεσμικό ζήτημα ή εγείρει προβλήματα «συνταγματικότητας».
Κλίνει όμως προς τη λύση της Βουλής ώστε να μην τεθεί κανένα ζήτημα «δημοκρατικότητας των αποφάσεων και των επιλογών του», εξηγούσαν οι ίδιες πηγές.
Μιλώντας μάλιστα το βράδυ στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕΑ, ο κ.Λοβέρδος γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να κάνει πρόταση για τη διατήρηση του θεσμού της διαιτησίας των εργασικών διαφορών, αλλά με αλλαγές στον τρόπο επιλογής των διαιτητών και μεσολαβητών ώστε να τυγχάνουν γενικής αποδοχής από τους κοινωνικούς εταίρους και να διασφαλίζεται η αμεροληψία.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται Υπουργική Απόφαση με την οποία το επίδομα ανεργίας θα μετατραπεί σε επιταγή εργασίας που θα δίδεται στον εργοδότη προκειμένου να μην κάνει απολύσεις.
Ενώ για το θέμα του ύψους των αποζημιώσεων απόλυσης και του χρόνου προειδοποίησης, είπε ότι θα παρουσιάσει αύριο Τρίτη τις τελικές προτάσεις στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τονίζοντας παράλληλα ότι η ισχύουσα νομοθεσία είναι ανεφάρμοστη.

Αναφερόμενος γενικά στο εργασιακό ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να εμπλακεί στα θέματα που απασχολούν τους κοινωνικούς εταίρους, ωστόσο είναι χρέος μας να εφαρμόσουμε το μνημόνιο.

Για το ασφαλιστικό ο υπουργός είπε ότι την τελευταία δεκαετία, από το 2001, φοβηθήκαμε όλοι μας το πολιτικό κόστος με αποτέλεσμα το 2009 να εκραγεί η βόμβα των ελλειμμάτων στα ταμεία. Χαρακτήρισε πάντως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στο πρώτο πεντάμηνο η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 5% και οι εισφορές αυξήθηκαν κατά 4 %.

Παπαρήγα: Η κυβέρνηση να μην κρύβεται πίσω από τον Πρόεδρο 
Την κινητικότητα γύρω από τις εργασιακές αλλαγές επέτειναν οι επισκέψεις της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα και του Γιώργου Καρατζαφέρη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η κυρία Παπαρήγα συναντήθηκε λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι με τον Πρόεδρο προκειμένου να του εκθέσει, όπως είπε, τις εκτιμήσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος για τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Επαναλαμβάνοντας τη θέση που εξέφρασε από την περασμένη εβδομάδα, η κυρία Παπαρήγα ζήτησε από τον Πρόεδρο να μην υπογράψει το Διάταγμα για τα εργασιακά και κάλεσε την κυβέρνηση «να μην κρύβεται πίσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά να αναλάβει τις ευθύνες της».
Πάντως η γενική γραμματέας του ΚΚΕ φρόντισε μπροστά στις κάμερες να αποσυνδέσει -ως ένα βαθμό- την επίσκεψή της από το επίμαχο Διάταγμα: «Δικαιολογημένα θεωρήθηκε ότι η συνάντηση έχει σχέση με το Προεδρικό Διάταγμα, αλλά είχα σκεφθεί πιο πριν να σας συναντήσω και να σας εκθέσω τις εκτιμήσεις μας για τις εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές», ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα στη σύντομη συνομιλία της με τον κ. Κάρολο Παπούλια πριν από την έναρξη της συνάντησης.
Καρατζαφέρης: "Μην εμπλέκετε τον Πρόεδρο"
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επισκεπτόμενος με τη σειρά του τον Κ.Παπούλια, ζήτησε την εισαγωγή του Προεδρικού Διατάγματος για τα εργασιακά στην Ολομέλεια της Βουλής  τονίζοντας όμως πως «δεν πρέπει κατά καμία έννοια κάποιοι να αποπειρώνται να εμπλέξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην τρέχουσα σοβαρή πολιτική κατάσταση».
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του  υπογράμμισε πως «ο πολιτικός κόσμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, ευθύνες που δεν δείχνει ότι μπορεί να αναλάβει ολοκληρωτικά και πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μείνει αμέτοχος από αυτές τις πολιτικές ευθύνες».
Θεωρώντας ότι «η κρίση δημιουργεί αρνητικές εξελίξεις στα εθνικά θέματα» επισήμανε «την αγωνία του για το θέμα της Μακεδονίας» όπως επίσης και για συναντήσεις του Πρωθυπουργού, οι οποίες, όπως ανέφερε, «δεν διυλίζονται όσο θα έπρεπε, όπως η συνάντηση με τον "πρωθυπουργό" του Κοσόβου, αλλά και για το γεγονός ότι ο κ. Νταβούτογλου μεθοδεύει πράγματα τα οποία θα πρέπει να τύχουν σοβαρότερης μελέτης».
Απαντώντας στο ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών δήλωσε πώς «νομίζω ότι και μόνο να σκεφτούμε ότι θα γίνουν εκλογές, ο κόσμος θα αρχίσει να μας δέρνει» ενώ ήταν δηκτικός προς τον Α.Σαμαρά για τα «εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ», λέγοντας: «Οταν είμαστε σε δύσκολη θέση, λέμε μια κουβέντα παραπάνω. Τον συμπονώ». πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου