Κυριακή 26 Μαΐου 2019

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝΤΑΣ Χ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΜΕ ΟΛΟΙ!!

http://albertopan.files.wordpress.com/2010/03/papa-leon-x.jpg 
Η απόδειξη ότι Ιησούς ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ "Θεός είναι ένας μύθος είναι στα λόγια του πάπα Λέωντα Χ, ο οποίος αναγνωρίζει περιφρονητικά ότι ο Χριστός ήταν ένας μύθος, όταν  έχει πει  τα παρακάτω    
Πόσο κερδοφόρος είναι  εκείνος ο μύθος του Χριστού  όντας σε μας και την επιχείρησή μας!  
 
Η διακήρυξη του πάπα καταγράφεται στα ημερολόγια και τα αρχεία τόσο του Pietro Cardinal Bembo (Επιστολές και Σχόλια στον Πάπα Λέοντα X, ανατύπωση 1842) όσο και του Paolo Cardinal Giovio (De Vita Leonis Decimi, ό.π.), δύο συνεργατών που ήταν μάρτυρες!!
 Ο ατιμωτικός κατάλογος των γελοιοτήτων και των απατών συνεχίζεται , και πράγματι, είναι πάρα πολύ κερδοφόρος για την εκκλησία. Η εκκλησία υπήρξε πάντα κυρίως για να

συσσωρεύσει τον πλούτο για τους ιεράρχες εις βάρος του ανίδεου πιστού. Εάν οι τελευταίοι κάποια στιγμή συνειδητοποιούσαν ότι δεν μπορούν να αγοράσουν τον δρόμο τους για τον ουρανό χωρίς την πληρωμή στους ιερείς, θα σκότωναν ολα τα καθάρματα σε μερικά έτη. Αλλά υπάρχει μικρή πιθανότητα για κάτι τέτοιο!   
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΠΑΣ ΛΕΟΝΤΑΣ Χ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΕΤΣΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!
Συνέχεια της απάτης   
Η δίωξη των Χριστιανών άνοιξε στους παραχαράκτες μια νέα ευκαιρία. Οι πρώϊμοι Χριστιανοί θησαύρισαν τη μνήμη τους με τα υπολείμματα των πιό πρώτων μαρτύρων των Εσσαίων και ο μικρότερος αριθμός των ιερέων, των ειρηνιστών και των πολλών απλών κοριτσιών που είχαν πεθάνει χωρίς να αμφισβητήσουν τι τους είχε ειπωθεί σαν ιερή αλήθεια. Η εκκλησία έγινε υπερήφανη για τους μάρτυρες της, τις ζωές τους, τα θαύματα τους και ακόμη και την ευγενή γέννηση ή την υψηλή τους θέση. Μια εντελώς αναληθής λογοτεχνία έτεινε να συναντήσει το χριστιανικό συναίσθημα. Εάν η εκκλησία δεν είχε κανένα μάρτυρα, θα τον κατασκεύαζε αυτή.    
Η πλαστή λογοτεχνία που υπήρξε στον τέταρτο αιώνα, είναι ένα μόνο μικρό γεγονός σε σύγκριση με τον ποταμό των πλαστογραφήσεων της μέσης εποχής, αλλά ήταν αρκετά σοβαρό για να δυσφημήσει την εκκλησία. Οι άπιστοι γέλασαν με τους Χριστιανούς επειδή οι ιστορίες των μαρτύρων τους ήταν πλήρεις ιστορικών λαθών και γελοίων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Ο πάπας κατονομάζει τις ιστορίες του Αγίου Γεωργίου τον προστάτη Αγιο των Βρεταννών τον Αγιο Κήρυκο, και την Αγία Ιουλίτα και λέει ότι γράφτηκαν πιθανώς από τους αιρετικούς. Καθορίζει έναν μεγάλο αριθμό πλαστών εργασιών, και δίνει μια γενική προσοχή στο ότι πολλές άλλες είναι στην κυκλοφορία.    
Τυχαία, παρατηρήστε ότι ο πάπας περιλαμβάνει σε αυτόν τον πρώτο "κατάλογο των απαγορευμένων βιβλίων" μια διάσημη πλαστογράφηση, τις επιστολές "του βασιλιά Aβγαρου" στον Ιησού και του Ιησού στο βασιλιά . Ωστόσο, ένας ιερέας της εκκλησίας της Αγγλίας προσπάθησε να επιβάλει αυτές τις πλαστές επιστολές στην ανίδεη κοινότητά του ως σύγχρονη ανακάλυψη!    
Αυτός ο κατάλογος καλείται γενικά "κατάλογος των απαγορευμένων βιβλίων", αλλά ο πιστός δεν ήταν "απαγορευμένος", υπό τη σύγχρονη έννοια, να διαβάσει τα βιβλία. Αν και ψεύτικα και παραποιημένα, δεν υπήρξε καμία ποινή για την ανάγνωση τους και οι άνθρωποι όχι μόνο συνέχισαν να τα διαβάζουν, αλλά οι παραχαράκτες έγιναν πιό πολυάσχολοι από ποτέ. Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία βυθίζονταν, και ο πολιτισμός της άφηνε τον πλανήτη, εκτός από την Κίνα, για πολλούς αιώνες . Η εγγράμματη μειονότητα στις σκοτεινές εποχές  ήταν τόσο πυκνά ανίδεη που οι παραποιήσεις και οι πλαστογραφίες θα μπορούσαν να επιβληθούν ακόμα και πάνω σ'αυτήν. Η ογκώδης συλλογή των ιστοριών των Αγίων και των μαρτύρων, για τους οποίους ο Χριστιανός είναι τόσο υπερήφανος, προέκυψε στο φώς της νέας Ευρώπης.    
Η Θεία δύναμη που στήριξε την πρόωρη εκκλησία στη σύγκρουση της με τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, και οι λεπτομέρειες για τις οποίες αυτή καυχάται είναι πλαστές. Είναι μια θρησκεία που επιβλήθηκε εν μέρει από τις πιό εκτενείς και τολμηρές παραποιήσεις που γνώρισε ποτέ ο κόσμος  .    
Από τον έκτο αιώνα μέχρι την Αναγέννηση, αυτή η μάζα της ψευδούς λογοτεχνίας κυκλοφόρησε με ατιμωρησία. Η εκπαιδευμένη μειονότητα του ειδωλολατρικού κόσμου είχε χαμογελάσει με τους μύθους, ενώ τα μορφωμένα άτομα της μέσης εποχής τους δέχτηκαν. Έδωσαν λίγη προσοχή στην ιστορία. Και δεν άξιζε κάποια σκληρή έρευνα για να καθορίσουμε εάν ο Αγιος Γεώργιος είχε παλέψει πραγματικά με ένα δράκο, ή αν ο Αγιος Διονύσιος είχε κουβαλήσει το κεφάλι του στα χέρια του.    
Κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης οι μελετητές χαμογέλασαν πάλι με αυτά τα πράγματα. Το ίδιο και οι Πάπες, όταν συνέβαινε να είναι μελετητές, το οποίο δεν συνέβαινε συχνά. Δεν πείραζε εφ' όσον σεβάστηκαν ένα πολύτιμο σύνολο παραποιήσεων, εκείνο στο οποίο η δύναμη της Ρώμης ήταν βασισμένη.    
Επιτέλους η εκκλησία πήρε στα σοβαρά μερικούς ιστορικούς μελετητές.   
 Ο συνηθισμένος οπαδός κατηγορεί τους ορθολογιστές κριτικούς για το ξερίζωμα απο την πρόωρη ιστορία της εκκλησίας αυτών των εύθραυστων ανθών της ιερότητας και του μαρτυρίου. Η κριτική της παλαιάς και καινής διαθήκης, η ανίχνευση των παραποιήσεων και των παρεμβολών, συχνά έχει διευθυνθεί από τους εκπαιδευμένους θεολόγους.    
Ο Bενέδικτος ο  XIV ήξερε τα ιερά βιβλία της εκκλησίας και έλεγε οτι η δημοφιλής λογοτεχνία, ήταν πλήρης ψεμάτων που αυτός, όντας τίμιος μελετητής, δεν συμπαθούσε. Ο Βενέδικτος,τέθηκε ενάντια στην ανίδεη και εχθρική ιεροσύνη, μεταρρύθμισε το "μαρτυρολόγιο", αλλά τοποθέτησε στο ράφι μια μεταρρύθμιση της ιερής σύνοψης, με τη σύντομη ζωή ενός Αγίου για κάθε ημέρα.   
Οι γνήσιες διώξεις   
Αυτός είναι ο μύθος των χριστιανικών μαρτύρων της εκκλησίας :    
Για περίπου σαράντα έτη μετά  το θάνατο του Χριστού, η νέα πίστη είχε διαδωθεί τόσο θριαμβευτικά μέσω του ρωμαϊκού κόσμου που ο αυτοκράτορας Νέρωνα;, στο χρυσό σπίτι του στο υπερώιο Hill,  έτρεμε μπροστά της. Ολή η δύναμη της Ρώμης ρίχτηκε επάνω στους οπαδούς του Ιησού. Τα πιό διαβολικά βασανιστήρια επινοήθηκαν για αυτούς, και  χιλιάδες, σε κάθε επαρχία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, βρήκαν άγριους θανάτους .    
Αλλά το αίμα των μαρτύρων ήταν ο σπόρος του Χριστιανισμού. Είκοσι έτη αργότερα ο Δομιτιανός είδε τη μισημένη θρησκεία στην αυτοκρατορία, και πάλι βγήκε διάταγμα ότι επρόκειτο "να ξεριζωθεί απο το πλανήτη. Τριάντα έτη αργότερα είχε αυξηθεί τόσο ως εκ θαύματος, που τα πλήθη ήρθαν μέχρι τα δικαστήρια σε μια ενιαία μακρινή επαρχία της αυτοκρατορίας, και ο Tραϊανός ανανέωσε την αιματηρή προσπάθεια να τους εξοντώσει   
Δέκα φορές σε διακόσια πενήντα έτη οι ισχυρές δυνάμεις, τα μοχθηρά βασανιστήρια και η έχθρα της Ρώμης τέθηκαν σε κίνηση ενάντια σε αυτούς, και τα παρθένα κορίτσια τους ρίχτηκαν στα λιοντάρια και η ντροπή ήταν χειρότερη από το θάνατο και οι μητέρες απομακρύνθηκαν από τα χέρια της αγάπης των συζύγων.    
Οι περισσότεροι Χριστιανοί θεωρούν ότι δέκα φορές η Ρωμαϊκή δύναμη αιματοκύλησε τον χριστιανικό κόσμο, και δέκα φορές αυτός σήκωσε και πάλι το περήφανο κεφάλι του στον ουρανό. Ο Νέρωνας προσπάθησε να ξεριζώσει το όνομα του Χριστού και κυνήγησε τους πιστούς "μέσω της κάθε επαρχίας της αυτοκρατορίας". Ο Δομιτιανός κατέβαλε την ίδια προσπάθεια "ξεριζωμού". Κινητήριος δύναμη; Η έμπνευση του διαβόλου, φυσικά. Αποτέλεσμα; Να εμπλουτίσει τον κόσμο με τις εκατοντάδες χιλιάδες των μαρτύρων, των οποίων οι όμορφες ιστορίες φέρνουν ακόμα δάκρυα στα μάτια.    
Η ψυχρή ιστορική αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε περισσότερο από δύο, ή κατ' ανώτατο όριο τρείς "γενικές διώξεις". Οι αυστηρότεροι κριτικοί μειώνουν τις διώξεις περαιτέρω. Ο Δέκιος και ο Διοκλητιανός, στον τρίτο και τέταρτο αιώνα, ξεκίνησαν μια γενική δίωξη. Ο Βαλέριος, τον τρίτο αιώνα, έκανε ενδεχομένως το ίδιο πράγμα, με ηπιότερους όρους. Τα υπόλοιπα είναι φανταχτερές ή τοπικές ειδωλολατρικές ταραχές ενάντια στον χριστιανό ιερόσυλο.    
Ο παλαιότερος ρωμαϊκός νόμος, ο νόμος των δώδεκα πινάκων, απαγόρευσε στον καθένα να ασκήσει οποιαδήποτε λατρεία που δεν αναγνωρίζονταν τυπικά από το κράτος, αλλά το κράτος ήταν φιλόξενο και αναγνώριζε όλα τα είδη θρησκειών. Ο Χριστιανοί ήταν μισητοί για τρεις κύριους λόγους.    
     1.Οι συνεδριάσεις τους ήταν μυστικές και γινόνταν συνήθως τη νύχτα, έτσι καταγράφηκαν ως συνωμοσίες, εν τούτοις συχνά ήταν απλά όργια.    
2. Οι Χριστιανοί μίλησαν περιφρονητικά για τις πεποιθήσεις των Εθνικών και τους επίσημους Θεούς της Ρώμης.    
3. Οι Χριστιανοί ήταν άπιστοι στη Ρώμη, και αρνούνταν τη στρατιωτική θητεία όταν αποδυνάμωνε, και ήταν ενθουσιώδεις γι'αυτή την αδυναμία της ως δήλωση του ερχόμενου τέλους του κόσμου.    
Οι σύγχρονοι μελετητές αμφιβάλλουν ότι ο Nέρωνας δίωξε τους Χριστιανούς, το χωρίο στον Τάκιτο που την περιγράφει μισό αιώνα αργότερα, είναι ύποπτο σαν χριστιανική παρεμβολή . Μιλά, όχι μόνο για τον Ιησού που  σταυρώθηκε απο τον Πόντιο Πιλάτο, αλλά για το μαρτύριο "ενός απέραντου πλήθους" Χριστιανών στη Ρώμη. Ωστόσο, υπήρξαν μόνο μερικές χιλιάδες ,δύο αιώνες αργότερα. Πολλά στοιχεία δείχνουν μια αυστηρή δίωξη, αλλά μάλλον αφορούσε τους Εβραίους, και οι Χριστιανοί πιάστηκαν απο αυτήν, δεδομένου οτι πολλοί ήταν Εβραίοι εκ γενετείς. Επιπλέον, οποιαδήποτε δίωξη δεν επεκτάθηκε πέρα από την πόλη.    
Ο πρώτος μάρτυρας της Νερώνειας δίωξης ήταν ο Αγιος Παυλίνος και στη ζωή του υπάρχει μια αναφορά "στον κυβερνήτη της Τοσκάνης". Ο Μ Tillemont, ένας καθολικός ιερέας που αναθεώρησε τις ζωές των Αγίων, λέει:   
Αφήνουμε  περιθώριο για περαιτέρω εξέταση εάν υπήρξαν κυβερνήτες της Τοσκάνης υπο τον Νέρωνα.   
Ήξερε ότι δεν υπήρχαν. Η ζωή του Παυλίνου, ο Tillemont ολοκληρώνει, είναι άγνωστη αλλά παλιάς εποχής και κάτω απο καμία αρχή. Η ζωή του Αγίου Τορπέτου είναι "ένα από τα χειρότερα δείγματα φαντασίας ". Η ζωή του Αγίου Βιτάλις είναι ένα προϊόν του ένατου-αιώνα και "περιέχει περισσότερα λόγια παρά γεγονότα". Ο Αγιος Ουρσίκινος είναι κάτω από ένα σύννεφο, σε μια μοιραία σύγχυση των ονομάτων και ο μύθος είναι άνευ αξίας.    
Ο Αγιος Ερμαγόρας στην Ακουηλία "μια πόλη της επαρχίας της Αυστρίας" απορρίπτεται αμέσως σαν λανθασμένος. Η Αγία Θέκλα, που οι καλόγριες διαβάζουν ακόμα με θαυμασμό κοκκινίσματος, ήταν "μια όμορφη και μαθημένη" ειδωλολάτρισα που προσυλητήστηκε από τον Παύλο και η σταθερή και τρυφερή συντροφικότητά της ανακούφισε το φορτίο της αποστολής του. Πήρε έναν όρκο παρθενίας και, όταν άρχισε η δίωξη, οι παγανιστές σκέφτηκαν μια σχετική τιμωρία αφαιρώντας όλα τα ενδύματά της προτού να ριχθεί στα λιοντάρια. Λέγεται ,στη ρωμαϊκή ιερή σύνοψη, ότι ήταν ενενήντα χρονών γριά, αλλά ακόμη και τα λιοντάρια, όπως λέει ο Tillemont με ειρωνεία:    
Δεν τόλμησαν να παραβιάσουν την παρθενία της ούτε με ένα βλέμμα.   
Τα λιοντάρια που εντυπωσιάστηκαν από τον όρκο της κάλυψαν τα μάτια τους και γλύψανε τα πόδια της, και ούτε η φωτιά δεν την έκαιγε. Ο Tillemont αποδεικνύει ότι οι πηγές αυτών των ιστοριών είναι απολύτως άνευ αξίας, και ότι, σύμφωνα με τα προηγούμενα έγγραφα, αυτός ο "πρώτος γυναικείος μάρτυρας", όπως η ελληνική εκκλησία την αποκαλεί, πέθανε ειρηνικά στο κρεβάτι της σε μια προχωρημένη ηλικία .   
Στον τέταρτο αιώνα, ο Αγιος Αμβρόσιος, επίσκοπος του Μιλάνου, σε μια πικρή σύγκρουση με την αυτοκράτειρα, μια Χριστιανή αλλά οπαδή του 'Αρειου , καταστρώνει ένα σχέδιο για να αναζωοπυρώσει  και να στηρίξει τον ζήλο των πιστών. Κατευθύνει οράματα για να σκάψουν στο έδαφος και να βρούν τα πτώματα των Αγίων Γερβάσιου και  Προτάσιου. Υποστηριγμένος από το ζήλο των πιστών, ο Αμβρόσιος εξασφάλισε τη νίκη πάνω από την αυτοκράτειρα.    
Τα πτώματα  ήταν  αξιοπρόσεκτου μεγέθους, και ο Tillemont σημειώνει την εξήγηση του Αμβρόσιου, ότι αυτα αποδείχθηκαν τόσο παλαιά όταν οι άνθρωποι ήταν μεγαλύτεροι όπως μας λένε  oι γραφές . Ο Αγ.Αυγουστίνος ήταν στο Μιλάνο και μας λέει ότι τα σώματα  ήταν "αδιάφθορα", αν και ο Αμβρόσιος έλεγε οτι βρήκε μόνο τα  κόκκαλα!Ο Tillemont αποδεικνύει ότι ο Αμβρόσιος μαγείρεψε ολόκληρη την ιστορία .   
Ο Αμβρόσιος, που ήταν Χριστιανός περισσότερο από επιλογή σταδιοδρομίας παρά απο πεποίθηση, έγραψε μια εργασία αποκαλούμενη de Officiis βασισμένη σε μια εργασία από το ίδιο το όνομα του Κικέρωνα, στο οποίο διαπράττει άλλη μια λεπτότερη απάτη. Ο Χριστιανισμός δεν είχε κανένα ηθικό σύστημα εκτός από μερικά σοφά ρητά που αποδόθηκαν στον Ιησού, αλλά γενικά κοινά στον Ιουδαϊσμού εάν όχι στην ανατολή γενικότερα. Ο Αμβρόσιος πήρε αποτελεσματικά τη στωϊκή προοπτική και την έβαλε μέσα σε ένα χριστιανικό πλαίσιο ως χριστιανική ηθική. Ο Α.C. Bouqet, συντάκτης ενός βιβλίου για τη συγκριτική θρησκεία, σχολιάζει:    
Μέχρι σήμερα, πολλοί μορφωμένοι άνθρωποι, είναι περισσότερο Στωϊκοί παρά Χριστιανοί, χωρίς να το γνωρίζουν   
Οι υποσημειώσεις του Tillemont γρατσουνίζουν τους φωτοστεφάνους των Αγίων και των μαρτύρων στο τέλος κάθε τόμου. "Ο Αγιος Διονύσσιος ο Αεροπαγίτης", η Αγία Δομιτίλα, ο Αγιος Λίνος και ο Αγιος Κλήμεντας είναι όλοι πλαστοί. Στον πρώτο αιώνα της χριστιανικής εποχής, ο Tillemont δεν μπορεί να υποστηρίξει τη φήμη οποιουδήποτε μάρτυρα εκτός από τον Πέτρο και τον Παύλο, τους οποίους δεν τολμά να προκαλέσει. Στο δεύτερο αιώνα, εκφράζει μια σοβαρή αμφιβολία για τις ιστορίες των τεσσάρων από τους πέντε αναφερθέντες  μάρτυρες .    
Σχετικά με τον Αγιο Καισάριο, ολοκληρώνει: "ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να αφεθεί στην αναφορά εκείνων με των οποίων την αγιότητα εξοικειωνόμαστε , αλλά δεν ξέρουμε τίποτα άλλο". Η ιστορία του Αγίου Υάκινθου "μοιάζει με έναν μύθο". Η ζωή της Αγίας Ευδοκίας είναι "τμήμα μιας θλιβερής μυθιστοριογραφίας ...".    
Η παράλογη ιστορία του μαρτυρίου του Αγίου Ρωμύλου και ένδεκα χιλιάδων Χριστιανών στρατιωτών, γράφτηκε από τον Έλληνα Μεταφραστή ,τον μέγιστο συγγραφέα των μύθων των μαρτύρων, ο οποίος έζησε τον δέκατο αιώνα. Ο Αγιος Ευόδιος δεν πέθανε σαν μάρτυρας. Η ιστορία του Αγιου Ιγνατίου βρίθει λαθών. Ο Αγιος Ευστάθιος είναι "απλά ένα ρομάντζο". Η Αγία Σοφία είναι ένα αρχείο γεμάτο αναχρονισμούς. Ο Αγιος Ελευθέριος σε "κανένα χωρίο δεν βεβαιώνεται ότι ήταν μάρτυρας, ή ακόμα και άτομο". Η Αγία Μπαμπίνα είναι "προσβλητική γλώσσα". Η Αγία Συμφορόσσα είναι πλαστή, πλήρης λαθών. Και συνεχίζεται...   
Εάν ο Nέρων δίωξε τους Χριστιανούς στη Ρώμη, δεν ήταν οι μόνοι. Πολύ παγανιστές δολοφονήθηκαν επίσης από τον Νέρωνα. Ένας ειδωλολατρικός συγγραφέας έγραψε ένα βιβλίο για τους ξεχωριστούς ανδρες και τις γυναίκες που ήταν θύματα της παραφροσύνης του Νέρωνα, και υποψιάζεται ότι οι Χριστιανοί χρησιμοποίησαν την ιδέα, όπως επίσης πολλά από τα ονόματα, για τα πιό πρόωρα μαρτυρολόγιά τους.    
Ο Δομιτιανός, ο επόμενος διώκτης , περιόρισε επίσης τη δράση του στη Ρώμη, και, απ' όσο μπορούμε να εξακριβώσουμε, επέβαλε απλά ένα νόμο ενάντια στα διάφορα προεξέχοντα άτομα που δήλωσαν φανερά την παράνομη θρησκεία. Και ο Δομιτιανός, ένα άτομο απαίσιου και θλιβερού χαρακτήρα που έζησε σε μια ατμόσφαιρα διαπλοκών, ήταν επίσης διώκτης τόσο των παγανιστών καθώς επίσης και των Χριστιανών. Ότι προσπάθησε σε όλη την αυτοκρατορία του "να ξεριζώσει" το όνομα του Χριστού είναι εξ ολοκλήρου ψέμα.    
Ο Τραϊανός και ο Μάρκος Αυρήλιος, που μετριούνται ως τρίτοι και τέταρτοι διώκτες, ήταν άτομα  διαφορετικού, και υψηλού χαρακτήρα. Όλοι οι στωϊκοί αυτοκράτορες απεχθάνθηκαν το χριστιανισμό ως δεισιδαιμονία και αντικοινωνική φιλοσοφία. Μια ιδεολογία που απέκλειε. τα μέλη της από την πολιτική και αυτοκρατορική ζωή δεν άξιζε καμία ανοχής. 'Αφησαν μόνο του το νόμο να σταθεί, δεν εξέδωσαν διατάγματα δίωξης και παρεμπόδισαν τον τοπικό ειδωλολατρικό θυμό ενάντια στους Χριστιανούς.    
Το μόνο ιστορικό σημάδι οποιασδήποτε μεγάλης δίωξης είναι η διάσημη επιστολή στην οποία ο Πλίνιος, κυβερνήτης της Βιθυνίας, ζητά την άδεια του Τραϊανού που είναι ο πραγματικός λόγος για την επιστολή να μην επιβληθεί ο νόμος. Η αυθεντικότητα της επιστολής είναι σοβαρά συζητημένη και μερικά από τα  χωρία στα οποία ο Πλίνιος περιγράφει τους ναούς που εγκαταλείπονται, και ολόκληρες οι περιοχές που προσυλητίζονται στο χριστιανισμό, είναι ασυμβίβαστες με τα γνωστά γεγονότα. Εν πάση περιπτώσει, ο Τερτυλλιανός κατόπιν απάντησε στον Tραϊανό , οτι "εν μέρει σίγασε" το τοπικό πάθος.    
Ο Σεπτήμιος Σέβηρος, ο επόμενος διώκτης, εκατό έτη μετά από τον Tραϊανό, λέγεται να έχει ανησυχήσει για τον αριθμό των προεξεχόντων Ρωμαίων που έγιναν Χριστιανοί και να έχει επιβάλει το νόμο ως ένα ορισμένο βαθμό. Έχουμε λίγες αναφορές των γνήσιων μαρτύρων. Ο Αλέξανδρος Σέβηρος έβαλε ένα ομοίωμα του Χριστού στο ιδιωτικό παρεκκλήσι του παλατιού του. Παραγκωνίστηκε απο τον Μαξιμίνο και οι μύθοι έβαλαν χιλιάδες μάρτυρες να πέφτουν κάτω από τον "αιματηρό τύραννο". Οι ιστορικοί λένε ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι των εκτελέσεων.    
Ο Δέκιος ( 249-251),ο Βαλεριανός ( 257), και ο Διοκλητιανός ( 303) ήταν οι μόνοι πραγματικοί διώκτες. Στην προσπάθεια να κατασταλθεί ή να ελεγχθεί ο Χριστιανισμός  . Πριν από τον Διοκλητιανό, η εκκλησία είχε σαράντα έτη ειρήνης, και είχε αυξηθεί αρκετά για να κάνει την αντι-πατριωτική διδασκαλία της ένα ζήτημα ανησυχίας.    
Εν το μεταξύ, οι Χριστιανοί ήταν μια ισχυρή δύναμη, ειδικά στην κρατική γραφειοκρατία, και αυτοί οι αυτοκράτορες σκέφτηκαν ότι ήταν πάρα πολύ ισχυροί για το καλό της αυτοκρατορίας. Μακριά από την ύπαρξη προθυμίας να υπερασπίσουν την αυτοκρατορία, οι Χριστιανοί έτειναν να καλωσορίσουν τους Γότθους και τους Πέρσες ως εκδικητές. Ο Βαλεριανός προκλήθηκε ανοιχτά απο τον πάπα της Ρώμης, και τα διατάγματα του Διοκλητιανού σχίστηκαν από τους Χριστιανούς στο ίδιο το παλάτι του. Ωστόσο ,ούτε σε ένα από τα τρία διατάγματα του Διοκλητιανού δεν υπάρχει η ποινή του θανάτου.    
Η κατασκευή των μαρτύρων   
Οι σεβαστός αριθμός των μαρτύρων έχει λειώσει μέσα στην αφέλεια του δημοφιλούς μύθου της ιερατικής στρατηγικής.    
Ο προτεσταντισμός δεν θέλει κανέναν Αγιο και μάρτυρα, κανένα λείψανο ή άγαλμα, κανένα μύθο ή μαρτυρολόγιο. Εχουν ικανοποιήσει τους "μεγαλύτερους επικριτές" σε αυτό το τμήμα και έχουν δικαιολογήσει την εργασία του Αναγέννησης. Αλλά, με το να εξαφανίσουν τους μάρτυρες, οι σύγχρονοι ιστορικοί έχουν καταστρέψει ένα από τα διαχρονικά επιχειρήματα για την υπερφυσική προέλευση του Χριστιανισμού, και στην έκθεση αυτού του καταπληκτικού όγκου της ψεύτικης λογοτεχνίας μας έχουν δώσει μια απόδειξη για την τάση της νέας θρησκείας που δεν είναι καθόλου φιλοφρονητική για την ηθική της.    
Η μελέτη των ζωών ή των μύθων των Αγίων και των μαρτύρων είναι τώρα μια επιστήμη, η Αγιολογία   
Όλοι οι μύθοι των μαρτύρων κάτω από τον αυτοκράτορα Κόμμοδο είναι πλαστοί εκτός από δύο ή τρεις. Η ιστορία της Αγίας Φελίτσιτας  και των επτά γιών της είναι δύο μύθοι που συνδυάζονται στη μέση εποχή. Η Αγία Αγνή και τη Αγία Σεσίλια και όλες οι πράξεις των μαρτύρων της Ρωμαϊκής εκκλησίας έχουν παρουσιαστεί, από έναν τουλάχιστον Ιησουϊτη μελετητή , ως πρόσφατες συντάξεις .    
Ο Bernard Shaw έγραψε τον Aνδροκλή και το λιοντάρι, στον οποίο μας διδάσκει πώς στην ιστορία , που ξέρουμε καλά , κανένας Χριστιανός δεν πετάχθηκε ποτέ στα λιοντάρια στο Κολοσσαίο! Οι "πράξεις των μαρτύρων" της ρωμαϊκής εκκλησίας είναι μεταξύ των πιο πλαστών γραφών. Ωστόσο, οι  συγγραφείς συνεχίζουν να λένε στους Χριστιανούς αναγνώστες πώς ο Γελάσιος ή ο Δάμασος προειδοποίησαν τον πιστό να μην διαβάσει τα πλαστά βιβλία . Η Ρώμη ήταν το κύριο κέντρο της κατασκευής των πλαστών εγγράφων.    
Οι παγανιστικές θεότητες μεταμφιέστηκαν σε χριστιανικούς μάρτυρες. Οι Ρωμαϊοι κληρικοί που πέθαναν άνετα στα κρεβάτια τους, μετά από αμφίβολες ζωές, έχουν γίνει μάρτυρες. Ακόμη και οι αντίπαπες και οι υποστηρικτές τους, που σκοτώνονται από τους Χριστιανούς στις πάλες για τον παπικό θρόνο είναι στο μαρτυρολόγιο(των καθολικών).    
Οι Βολλανδιστές, συνέταξαν την πιό μνημειώδη συλλογή των Αγίων . Μέχρι το χρόνο που η γαλλική επανάσταση έλεγξε την ευσεβή εργασία της, είχαν δημοσιεύσει πενήντα τρεις τεράστιους τόμους, λέγοντας τις ιστορίες περισσότερων από εικοσι πέντε χιλιάδες Αγίους και μάρτυρες. Ακόμη και ο Βούδας αγιοποιήθηκε ως Χριστιανός Αγιος δύο φορές, στην πραγματικότητα. Ο Αγιος Βαρλαάμ είναι ο Βούδας και ο Αγ.Ιωασάφ είνα ο Μποντχισάτα !   
Πόσες περιγραφές αυτής της σφαγής των μαρτύρων, έχουν κριθεί αξιόπιστες ιστορικά; Κανένας Χριστιανός δεν τολμάει να γράψει μια τίμια αναφορά των Αγίων μαρτύρων με έναν κατάλληλο σεβασμό στην αξιοπιστία.   
1.      Λιγότερο από το ένα τοις εκατό των πρώτων μαρτύρων μπορεί να αποδειχθεί ότι έχει πεθάνει για τη θρησκεία του ή ακόμα και να έχει υπάρξει   
2.      Ενενήντα εννέα δηλώσεις στις εκατό, σχετικά με τις ζωές των μαρτύρων, είναι ψέματα και οι μελετητές μπορούν να αποδείξουν ότι οι συγγραφείς ήταν σχεδόν πάντα κληρικοί.    
3.      Οι Χριστιανοί, όταν έλαβαν κοσμική δύναμη, έκαναν περισσότερους μάρτυρες σε έναν αιώνα από όσους είχαν στους προηγούμενους τρεις αιώνες. Στα επόμενα χίλια έτη παρουσίασαν περισσότερους μάρτυρες από οσους είχαν φτιάξει οι Ρωμαίοι, αλλα διαφορετικούςΕβραίους, μάγισσες, και χιλιάδες άλλους που οι περισσότεροι ήταν μάρτυρες των Χριστιανών.    
Η εκκλησία εμμένει ότι αυτά τα ψέματα ήταν απλά ιστορίες που συσσωρεύτηκαν αθώα στην αφήγηση:    
Όταν έγραφαν στις περγαμηνές, οι αντιγραφείς ήταν απρόσεκτοι, και βάζαν φανταστικές σημειώσεις στο κείμενο, αισθανόμενοι ότι ήταν ένα δείγμα ευσέβειας να βελτιώνουν το αφήγημα σε διάφορα σημεία. Οι ιστορίες κυκλοφορούν σε αρκετές διαφορετικές εκδόσεις στην ανατολή και στη δύση, και οι συγγραφείς των μύθων του πέμπτου και των πιό πρόσφατων αιώνων παρενέβαλαν λεπτομέρειες που μπορεί να βρήκαν οπουδήποτε.    
Αυτός ο ευγενικός Αγιογραφικός λόγος είναι ένα χριστιανικό ψέμα. Ακόμη και οι Αγιογράφοι αναγνωρίζουν οτι πολλοί κατασκευαστές μεσσαιωνικών μύθων είναι ψεύτες και παραχαράκτες. Στο παρελθόν, η εκκλησία μας βεβαίωσε οτι συγγραφείς, όπως οι Μεταφραστές πάντα, χρησιμοποιούσαν πηγές, αλλά τώρα που οι μελετητές έχουν ψάξει επιμελώς, και δεν βρήκαν καμία πηγή, η εκκλησία μας λέει ότι οι ιστορίες προορίζονταν να είναι μια εποικοδομητική ιστορία και όχι πραγματικές αναφορές ενός μάρτυρα! Είναι πάντως περίεργο που ο καθένας που τους εξέταζε ήταν σε κίνδυνο να ψηθεί .   
  πηγή: www.odal.gr/Xristapati.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου