Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Μήπως πάσχετε από το "σύνδρομο του χρόνιου σωματικού ξοδέματος";

  "Σύνδρομο του σωματικού ξοδέματος", ονομάζεται η νόσος της εποχής μας, σύμφωνα με τον Φρανκ Λίπμαν. Βρετανός γιατρός και συγγραφέας του βιβλίου , "Το ξόδεμα: Σταματήστε την εξάντληση και νιώστε  υπέροχα",  έχει καταλήξει σε μία σειρά από συμπτώματα τα οποία εμφανίζονται σε όλο και περισσότερους ανθρώπους!

Τα συμπτώματα της "νόσου"!
  Η ηλικία την οποία "προσβάλλει" η νόσος, ξεκινάει από τα 30 και φτάνει μέχρι και τα 60 χρόνια, ενώ το βασικό σημάδι, είναι η αίσθηση της μόνιμης σωματικής κούρασης!
  Η "νόσος του ξοδέματος", εκδηλώνεται επίσης με κρίσεις πανικού, μόνιμη νύστα που όμως συνοδεύεται από αϋπνίες, έλλειψη διάθεσης, την αίσθηση ότι "μεγάλωσα πια", την απουσία σεξουαλικής επιθυμίας, χαμηλα επίπεδα ενέργειας και αντοχής.
  Το εντυπωσιακό είναι, ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτό, εμφανίζουν συνήθως καλή κλινική κατάσταση υγείας, χωρίς παθολογικά ευρύματα! Κι όμως, διαμαρτύρονται πως σχεδόν έχουν πάψει να ζουν, αφού δεν έχουν όρεξη και δύναμη για τίποτα!
Οδηγίες για να αντιμετωπίσετε το "σύνδρομο του ξοδέματος"!

 Ο γιατρός υποστηρίζει ότι αρκεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, διάρκειας περίπου 2 μηνών, για να αποτοξινωθεί κανείς από το σύνδρομο και τις συνέπειές του. Τα βασικά στάδια, είναι τα ακόλουθα:
  Πρώτον, η έκθεση στον ήλιο. Hλιοθεραπεία για μισή ώρα την ημέρα, όχι όμως τις επικίνδυνες ώρες (δηλαδή 12-3 μ.μ.). Ο ήλιος βοηθά τον μεταβολισμό αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα.
  Δεύτερον, ο καλός βραδινός ύπνος. Απαραιτήτως σε σκοτεινό δωμάτιο, και οπωσδήποτε χωρίς κινητά ή ασύρματα τηλέφωνα, ανοιχτούς υπολογιστές ή γκάτζετ με ακτινοβολία, κοντά στο κρεββάτι.
  Τρίτον, η ήπια σωματική δραστηριότητα. Προτείνει μάλιστα, το καθημερινό περπάτημα με εναλλαγές γρήγορου και αργού ρυθμού.
  Τέταρτο, η ισορροπημένη διατροφή.  Άφθονα ποτήρια νερό με λεμόνι, αποφυγή της ζάχαρης, μείωση της καφεΐνης και του αλκοόλ!   Πέμπτο - και ίσως σημαντικότερο όλων- η   φροντίδα της ψυχικής μας υγείας. Είναι απαραίτητο, λέει ο γιατρός, να μειώσουμε τα "πρέπει" και τον καταναγκασμό, γιατί φορτίζουν το σώμα μας με άγχος και διαταράσουν την ψυχοσωματική μας ισορροπία. 
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου